Business & Finance Δευτέρα 5/04/2021, 15:06
BUSINESS & FINANCE

Διψήφια «βουτιά» για τη μετοχή της GameStop

Πτώση της τάξης του 15%

Διψήφια «βουτιά» για τη μετοχή της GameStop

Διψήφιες απώλειες καταγράφει σήμερα η μετοχή της GameStop στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά το νέο πρόγραμμα πώλησης μετοχών, αξίας 1 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας, πωλητής είναι η Fefferies, η οποία θα προσφέρει έως και 3,5 εκατ. μετοχές, με στόχο την περαιτέρω επιτάχυνση του εταιρικού της μετασχηματισμού.

Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης, είναι η τιμή της μετοχής στην προ-αγορά της Wall Street να υποχωρεί κατά τουλάχιστον 15%, διολισθαίνοντας στα επίπεδα των 160 δολαρίων.

GameStop slumps after announcing plans to sell 3.5 million shares

Η GameStop κατέστη ευρέως γνωστή στις αρχές του 2021, όταν κατέγραψε εκρηκτικό ράλι, το οποίο ξεπέρασε το 1.600%, χάρη στις μαζικές αγορές μετοχών από μικροεπενδυτές, οι οποίοι συντονίστηκαν μέσω της πλατφόρμας Reddit.

Κι αυτό, μάλιστα, παρά το γεγονός ότι αρκετά καταστήματα της τεχνολογικής εταιρείας οδηγήθηκαν σε οριστικό «λουκέτο», λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας και των σταθερά μειωμένων εσόδων.

Οι πωλήσεις, άλλωστε, έχουν πάρει την κατιούσα εδώ και αρκετούς μήνες, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται διαρκώς στις ψηφιακές εκδόσεις των παιχνιδιών, με τις υπηρεσίες live gaming κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι μέτοχοι αποφάσισαν να προσλάβουν τον Ράιαν Κοέν, συνιδρυτή της Chewy και μέτοχο της GameStop, προκειμένου να βοηθήσει τη μεγαλύτερη αλυσίδα πώλησης βιντεοπαιχνιδιών στο κόσμο να «περάσει» σε μια νέα «εποχή» και να καταστεί ηλεκτρονικό κατάστημα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News