Business & Finance Τρίτη 22/06/2021, 16:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

GameStop: Νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 1,13 δισ. δολαρίων

Επί του παρόντος προσπαθεί να ενισχύσει την παρουσία της στο διαδικτυακό εμπόριο

GameStop: Νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 1,13 δισ. δολαρίων

Σε νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου προχώρησε η GameStop, η «πέτρα του σκανδάλου» στην επενδυτική φρενίτιδα των μικροεπενδυτών που συντελείται από τον περασμένο Ιανουάριο, αντλώντας περί του 1,13 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. 

Η εταιρεία λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών, εξαργυρώνει με τον καλύτερο τρόπο τη δημοφιλία της μεταξύ των επενδυτών και δείχνει ότι το θετικό μομέντουμ για τη μετοχή της από τον περασμένο Ιανουάριο, όπου και καταγράφει κέρδη περισσότερα του 960%, παραμένει αναλλοίωτο. Ωστόσο από τότε που ανακοίνωσε τη νέα ΑΜΚ έχει απωλέσει περισσότερο από 10%. 

Υπενθυμίζεται ότι η εκτόξευση αυτή της μετοχής, πυροδοτήθηκε μετά τις προτροπές της ομάδας WallStreetBets στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης Reddit, προς τους μικροεπενδυτές να αγοράσουν μετοχές της GameStop -η οποία τον Ιανουάριο βρισκόταν στα όρια της κατάρρευσης-, προκειμένου να καταφέρουν πλήγμα στα hedge funds που είχαν στοιχηματίσει για υποχώρηση της μετοχής της εταιρείας. Μάλιστα όπως αναφέρουν σήμερα Τρίτη οι Financial Times σε δημοσίευμά τους, το hedge fund με έδρα το Λονδίνο, White Square, κλείνει εξαιτίας των απωλειών που υπέστη τον Ιανουάριο, από το στοίχημα για υποχώρηση της μετοχής της GameStop. 

Η εν λόγω μετοχή μαζί με αυτές από εταιρείες όπως η BlackBerry και η AMC Entertainment, δημιούργησαν μια κατηγορία μετοχών από μόνες τους, τις επονομαζόμενες ως meme, μετοχές οι οποίες ακμάζουν εξαιτίας του «θορύβου» που έχουν δημιουργήσει στα social media και όχι λόγω των επιδόσεων των εταιρειών.  

Οι εταιρείες βλέποντας οι μετοχές τους να κινούνται σε εξωπραγματικά επίπεδα, εκμεταλλεύονται την ορμή αυτή, προχωρώντας σε Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου, όπως για παράδειγμα η AMC Entertainment η οποία σε διάστημα δύο ημερών πραγματοποίησε δύο ΑΜΚ νωρίτερα. 

Για τη GameStop η τελευταία ΑΜΚ έρχεται μετά από εκείνη στα τέλη Απριλίου από την οποία άντλησε 551 εκατ. δολάρια, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωσή της τα νέα κεφάλαια θα τα χρησιμοποιήσει για γενικούς εταιρικούς σκοπούς όπως για να επενδύσει σε πρωτοβουλίες που θα την βοηθήσουν να αναπτυχθεί. 

Επί του παρόντος προσπαθεί να ενισχύσει την παρουσία της στο διαδικτυακό εμπόριο και γι αυτό τον λόγο προσφάτως προσέλαβε έν στέλεχος της Amazon ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο για να τη βοηθήσει στη μετάβαση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News