Business & Finance Τρίτη 28/12/2021, 12:04
ΒΙΝΤΕΟ

Γιατί ένας Φιλανδός ανατίναξε το Tesla του με 30 κιλά εκρηκτικών

Γιατί ένας Φιλανδός ανατίναξε το Tesla του με 30 κιλά εκρηκτικών

To «φτιαγμένο» Tesla Model S του 2013 του Tuomas Katainen πήγαινε περίφημα για τα πρώτα 1.500 χιλιόμετρα. Όμως όταν ο οδηγός άρχισε να παρατηρεί διαρροές νερού και ενδείξεις «error», αναγκάστηκε να καλέσει γερανό και να το μεταφέρει στο συνεργείο. 

Έπειτα από ένα  μήνα, οι μηχανικοί του είπαν ότι η μπαταρία έπρεπε να αντικατασταθεί και αυτό θα κόστιζε περίπου 20.000 ευρώ. Επιπλέον, οι επισκευές θα έπρεπε να εγκριθούν από την Tesla, η οποία δεν ενθουσιάστηκε με τις αλλαγές που είχαν γίνει προηγουμένως στο αυτοκίνητο. 

Έτσι, αντί να πληρώσει τα μισά από όσα κοστίζει ένα νέο Tesla για να φτιάξει ένα παλιό, ο Katainen αποφάσισε να κάνει κάτι άλλο. Ήρθε σε επαφή με μερικούς από τους αγαπημένους του YouTubers, μεταξύ αυτών και ο Lauri Vuohensilta του Hydraulic Press.

Αφότου αφαίρεσε την μπαταρία, τον κινητήρα και όλα τα άλλα ακριβά ανταλλακτικά του αυτοκινήτου, το συνεργείο το μετέφερε σε ένα παλιό λατομείο στη Φινλανδία. 

Οι ειδικοί κατεδαφίσεων από το κανάλι του YouTube Pommijätkät έζωσαν το αυτοκίνητο με 30 κιλά εκρηκτικών και τοποθέτησαν κάμερες αργής κίνησης γύρω του.  

Μετά, ένα ελικόπτερο πλησίασε και έριξε μία κούκλα με το πρόσωπο του CEO της Tesla, Elon Musk, την οποία τοποθέτησαν στη θέση του οδηγού. 

Όλοι καλύφθηκαν στο καταφύγιο και ο Katainen είχε την τιμή να πατήσει το κουμπί που έκανε το παλιό του αυτοκίνητο κομματάκια. 

Τα βίντεο από την έκρηξη έχουν συγκεντρώσει 5 εκατ. views.

Η στάνταρ εγγύηση ενός Model S ισχύει για οκτώ χρόνια ή 150.000 μίλια, αλλά ακυρώνεται εάν η μπαταρία ανοιχτεί ή εάν γίνει service από μη εγκεκριμένο συνεργείο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News