Business & Finance Κυριακή 26/12/2021, 09:07
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γουόρεν Μπάφετ: Τι δώρο κάνεις στον πεθερό σου όταν είναι δισεκατομμυριούχος;

Γουόρεν Μπάφετ: Τι δώρο κάνεις στον πεθερό σου όταν είναι δισεκατομμυριούχος;

Πολλοί προβληματίζονται κάθε χρόνο για τα δώρα που θα κάνουν σε φίλους και συγγενείς τα Χριστούγεννα. Για την Μέρι Μπάφετ, που υπήρξε παντρεμένη με τον γιο του Γουόρεν Μπάφετ, Πίτερ, η επιλογή ενός δώρου για τον δισεκατομμυριούχο πεθερό της ήταν μία αντικειμενικά δύσκολη υπόθεση. 

«Την πρώτη χρονιά που ήμασταν παντρεμένοι με τον Πίτερ, συνειδητοποίησα, ‘ο Γουόρεν είναι πολύ πλούσιος’. Επομένως, δεν υπάρχει κάτι που να θέλει», είχε πει η Μέρι Μπάφετ το 2019. 

Ο γάμος της με τον Πίτερ Μπάφετ κράτησε από το 1980 έως το 1993. Πρώην στέλεχος της Columbia Records και αφεντικό των μουσικών επιχειρήσεων του ιδρυτή του Playboy, Χιου Χέφνερ, η Μέρι Μπάφετ είχε ιδρύσει μαζί με τον σύζυγό της μία εταιρεία μουσικής. 

«Δεν ήξερα τι να του δώσω, έτσι τύπωσα τον ισολογισμό της επιχείρησής μας, για να του δείξω ότι βγάζαμε χρήματα», θυμήθηκε σε κάποια συνέντευξή της. 

Σε αντίθεση με τους περισσότερους ανθρώπους που δείχνουν στον Μπάφετ τον ισολογισμό της επιχείρησής τους, η Μέρι Μπάφετ δεν ζητούσε χρήματα από τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή. 

«Ήθελα απλά να του δείξω ‘κοίτα, τα πηγαίνουμε καλά’», έλεγε. 

Πώς είναι, όμως, τα Χριστούγεννα με έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου; Πολύ φαγητό, διάσημα πρόσωπα και συζητήσεις για τις επενδύσεις, σύμφωνα με την Μέρι Μπάφετ. 

«Όταν η οικογένεια μαζευόταν στο Λαγκούνα για τα Χριστούγεννα, όλοι οι τιτάνες του επιχειρείν βρίσκονταν εκεί. Είχαμε γεύματα και δείπνα και όλοι συζητούσαν για εταιρείες. Οι επενδύσεις ήταν το μοναδικό πράγμα για το οποίο μιλούσε ο Γουόρεν!», θυμόταν. 

Έπειτα από το διαζύγιό της με τον Πίτερ Μπάφετ, η Μέρι δουλεύει ως σύμβουλος και δίνει ομιλίες, ενώ έχει ιδρύσει μία online σχολή, έχει διδάξει σε πανεπιστήμια και έχει γράψει εννέα βιβλία για τον Μπάφετ. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Διαβάστε επίσης: 

Μπάφετ: Από την πρώτη του μετοχή στα 11, έως το κλαμπ των 100 δισ. δολαρίων

Γουόρεν Μπάφετ: Ολιγαρκής γεράκος ή η προσωποποίηση της απληστίας των πλουσίων;

Δισεκατομμυριούχοι: Ποιοι δεν θα αφήσουν χρήματα στα παιδιά τους

Πίτερ Μπάφετ: Πώς χρησιμοποίησε τα χρήματα του πατέρα του

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News