Business & Finance Παρασκευή 24/12/2021, 15:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tesla: Νέα εμπόδια για το giga εργοστάσιο στη Γερμανία

Tesla: Νέα εμπόδια για το giga εργοστάσιο στη Γερμανία

Ακόμη και λίγο πριν την ολοκλήρωση του «giga» εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία, το οποίο αναμένεται να λειτουργεί κανονικά από το νέο έτος, εξακολουθούν να ανακύπτουν εμπόδια.

Οι διαδικασίες για την κατασκευή του εργοστασίου ξεκίνησαν τουλάχιστον δύο χρόνια νωρίτερα και έκτοτε έχουν υπάρξει πολύ θετικές αντιδράσεις αλλά και πολύ αρνητικές. Αφενός, ορισμένοι επικροτούν την επένδυση της Tesla στην περιοχή, αλλά και τις θέσεις εργασίας και την αξία που θα δημιουργήσει για την τοπική κοινωνία. Αφετέρου, πολλοί και ιδίως κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, αντιδρούν έντονα στην κατασκευή του.

Η τελευταία αντιπαράθεση αφορά την υπηρεσία ύδρευσης νερού στην περιοχή του εργοστασίου. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο αρμόδιο τοπικό δικαστήριο και επρόκειτο να επιλυθεί τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο αναβλήθηκε. Πρόκειται ουσιαστικά για αντίδραση περιβαλλοντικών ομάδων σχετικά με την διοχέτευση νερού στην περιοχή. Υποστηρίζουν ότι το εργοστάσιο θα απαιτεί τεράστιες ποσότητες νερού ετησίως και ότι αυτό θα προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στο περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα που έχει συναντήσει η Tesla στη δημιουργία του συγκεκριμένου εργοστασίου και τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί, η εταιρεία επιμένει ότι πρόκειται για ένα έργο καθοριστικής σημασίας για την πορεία της.

«Το Βερολίνο είναι κεντρικός άξονας στα σχέδια της Tesla να επεκτείνει την παραγωγή της το 2022 και έπειτα. Η γραφειοκρατεία ήταν τεράστια για την Tesla και είναι σημαντικό να αρχίσει να παράγει αυτοκίνητα στις αρχές Ιανουαρίου», τονίζει στο CNBC ο Dan Ives διευθυντικό στέλεχος στην Wedbush Securities.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Η «τρολ φιλανθρωπία» του Elon Musk

Elon Musk: Το χρονοδιάγραμμα της πώλησης των μετοχών της Tesla αξίας 15,4 δισ. δολαρίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS