Business & Finance Δευτέρα 20/12/2021, 18:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Οι δικαστικοί αγώνες για να κρατήσει «καθαρό» το Greek Freak

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Οι δικαστικοί αγώνες για να κρατήσει «καθαρό» το Greek Freak

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θεωρείται ένας από τους κορυφαίους εν ενεργεία καλαθοσφαιριστές του κόσμου. Και όχι άδικα, αν αναλογιστούμε τι έχει καταφέρει έως την ηλικία των 27 ετών. 

Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, βέβαια, όταν δεν βρίσκεται στο γήπεδο, τότε ασχολείται με κάτι άλλο. Εξίσου κερδοφόρο για τον ίδιο και την οικογένειά του. 

Ενισχύει το εμπορικό του όνομα. Το «Greek Freak» εν ολίγοις. Και πώς το κάνει αυτό; Κυνηγώντας δικαστικά όσους χρησιμοποιούν το προσωνύμιό του χωρίς την έγκρισή του. 

Ενδεικτικά, προσφάτως προσέφυγε εναντίον κατασκευαστών κουρτινών μπάνιου, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το όνομά του, πουλώντας κουρτίνες «Greek Freak» έναντι 57 δολαρίων το τεμάχιο. 

Το ίδιο έγινε και με μια εταιρεία τροφίμων, η οποία διέθετε έναντι 10 δολαρίων συσκευασίες μπαχαρικών με την επωνυμία «Greek Freak». 

Ο 27χρονος σταρ έχει καταθέσει περισσότερες από 48 αγωγές τα τελευταία δύο χρόνια, κατηγορώντας δεκάδες άτομα και εταιρείες για παραβίαση του εμπορικού του σήματος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Greek Freak» έχει καταχωρηθεί εμπορικά και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. 

Αντίστοιχες αγωγές υποβάλλουν κι άλλοι αθλητές, οι οποίοι προσπαθούν να διαχειριστούν όσο το δυνατόν καλύτερα το brand name τους, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη και παρακάμπτοντας τις εταιρείες marketing. 

Στο μεταξύ, πριν από λίγους μήνες, ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι έκανε και τις πρώτες επενδύσεις στην Ελλάδα, και ειδικότερα στον κλάδο του real estate, αποκτώντας δύο βίλες με πισίνα στη δυτική Πελοπόννησο, με θέα τη θάλασσα του Ιονίου.  

Την ίδια ώρα, όπως έχει αναφέρει πρόσφατο ρεπορτάζ του Money Review, μαζί με τον αδερφό του Θανάση, έχουν έρθει σε καταρχήν συμφωνία για την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού στην επενδυτική εταιρεία Catalio Capital. 

Σήμερα, o Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί τον 4ο καλαθοσφαιριστή παγκοσμίως με τις υψηλότερες ετήσιες απολαβές. Ο ίδιος, άλλωστε, εισπράττει κάθε χρόνο το ποσό των 80 εκατ. δολαρίων, εκ των οποίων τα μισά προέρχονται από εμπορικές ή επιχειρηματικές συμφωνίες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ο επιχειρηματίας Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η καριέρα ενός NBA star… εκτός γηπέδου   

Αθλητής της χρονιάς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο Μπάιντεν, ο Αντετοκούνμπο και οι 50 πόντοι στον τελικό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News