Business & Finance Τετάρτη 17/11/2021, 14:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Manchester United: Περιόρισε τις ζημιές στο 50% το γ΄ τρίμηνο 

Οι μισθοί των ποδοσφαιριστών αυξήθηκαν κατά 23% στις 88,5 εκατ. λίρες

Manchester United: Περιόρισε τις ζημιές στο 50% το γ΄ τρίμηνο 

Η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα μετά την άρση των περιορισμών στη χωρητικότητά τους εξαιτίας της πανδημίας, βοήθησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κλείσει το γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους συρρικνώνοντας τις ζημίες της κατά 50%, αντισταθμίζοντας έτσι και την αύξηση στους μισθούς μέτα τις νέες προσθήκες στην ομάδα. 

Ο σύλλογος, που ανήκει στην οικογένεια Γκλέιζερ, ανακοίνωσε ζημιές ύψους 15,5 εκατ. λιρών για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με ζημιές 30,3 εκατομμυρίων λιρών την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο όταν η πανδημία εξανάγκασε τις ομάδες να αγωνίζονται δίχως την παρουσία φιλάθλων.

Με το Θέατρο των Ονείρων, να υποδέχεται ξανά τους φιλάθλους, τα έσοδα από τους εντός έδρας αγώνες εκτινάχθηκαν στις 18,8 εκατ. λίρες σε σύγκριση με τις 1,7 εκατ, λίρες πριν από ένα χρόνο. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 16% στα 126,5 εκατομμύρια λίρες.

Τα έσοδα από την πώληση προϊόντων αυξήθηκαν κατά 21%, παίρνοντας ώθηση τόσο από τα εντός έδρας παιχνίδια με την παρουσία φιλάθλων, όσο και από τις μεταγραφές νέων ποδοσφαιριστών. 

Σύμφωνα με την ίδια την ομάδα, η προσθήκη το καλοκαίρι του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Γιουβέντους, του Ράφαελ Βαράν από τη Ρεάλ Μαδρίτης και του Τζέιντον Σάντσο από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, επιβάρυνε κατά 23% το συνολικό κόστος για τις απολαβές των ποδοσφαιριστών, στις 88,5 εκατ. λίρες.

«Ενώ αυτά τα οικονομικά αποτελέσματα σήμερα καταδεικνύουν την ανθεκτικότητά μας στην πανδημία, η κορυφαία προτεραιότητά μας είναι η επιτυχία μέσα στο γήπεδο», δήλωσε ο ατιπρόεδρος της ομάδας Εντ Γούντουορντ.

Ο Γούντγουορντ πρόκειται να αποοχωρήσει από τον σύλλογο μέχρι το τέλος της χρονιάς, αφού δέχθηκε κριτική για τη συμμετοχή του στο αποσχισμένο σχέδιο της δημιουργίας της ευρωπαϊκής Super League. Η Γιουνάιτεντ δεν έχει ακόμη ορίσει τον αντικαταστάτη του 49χρονου αντιπροέδρου, ωστόσο οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις υποδεικνύουν ότι ο Ρίτσαρντ Άρνολντ αποτελεί το μεγάλο φαβορί.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Manchester United: Βουτιά 15% για τη μετοχή στη Wall Street

UEFA: Η τελευταία της ευκαιρία να εξορθολογήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο;

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News