Business & Finance Τρίτη 14/12/2021, 13:40
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H πιο «καυτή» πόλη της Ευρώπης (όχι για τον καιρό της)

Δεν είναι αυτή που νομίζετε

H πιο «καυτή» πόλη της Ευρώπης (όχι για τον καιρό της)

Κτίρια με έντονα και διαφορετικά χρώματα, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τη άχρωμη σκανδιναβική πέτρα. Ντόπιοι που κάνουν ποδήλατο σε λιθόστρωτα δρομάκια. Ένας ήλιος που αναδύεται από το νερό, μέσα σε ένα λευκό τοπίο. 

Καλώς ήρθατε στην Κοπεγχάγη, μια μεγάλη πόλη του 1,3 εκατομμυρίου κατοίκων σε μια μικρή χώρα μόλις των 5,6 εκατομμυρίων κατοίκων. Η πρωτεύουσα της Δανίας θεωρείται ως το πιο «καυτό» μέρος της Ευρώπης αυτή τη στιγμή -και αυτό δεν οφείλεται στον καιρό. 

Η εύκολη καθημερινότητα, σε συνδυασμό με το σκανδιναβικό στυλ, το φαγητό παγκόσμιας κλάσης και ένα ασφαλές, καθαρό και πράσινο περιβάλλον καθιστούν την Κοπεγχάγη έναν «υπέροχο» ταξιδιωτικό προορισμό. 

Η πόλη φιλοξενεί δύο από τα καλύτερα εστιατόρια στον πλανήτη, χαρακτηρίζεται η πιο ασφαλής πόλη στον κόσμο, ενώ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει την πιο όμορφη γειτονιά παγκοσμίως. 

Όπως περιγράφουν γλαφυρά διάφοροι ταξιδιώτες, η δανέζικη πόλη συνιστά ένα μίνι διάλειμμα από τη σύγχρονη καθημερινότητα. Έχει πολύ πιο χαλαρούς ρυθμούς σε σχέση με άλλες πόλεις, είναι αρκετά πιο ανθρώπινη και κυρίως, διαθέτει ένα εξαιρετικό κλίμα. 

H πιο «καυτή» πόλη της Ευρώπης (όχι για τον καιρό της)-1
*Φωτ. Shutterstock

Αντί για ουρανοξύστες από γυαλί και χάλυβα, τους οποίους συναντάμε σε πολλές άλλες πρωτεύουσες, στην Κοπεγχάγη κυριαρχούν τα τετραώροφα κτίρια, είτε καινούρια είτε παλιά.. 

Το Nørrebro στέφθηκε φέτος ως η πιο «cool» γειτονιά του κόσμου, όπως ανέδειξε πρόσφατα το περιοδικό Time Out, παραπέμποντας στη φιλική του αίσθηση, τις καλλιτεχνικές τάσεις, τις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις και τη ζωηρή τοπική κοινότητα. 

Στη γλώσσα των Δανών υπάρχει η λέξη «samfundssind», η οποία προέρχεται από το «samfund» (κοινωνία) και το «sind» (μυαλό), και σημαίνει «νοοτροπία της κοινότητας». Μια ιδέα, η οποία έχει διαχυθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Οι σχετικά μικρές οικονομικές ανισότητες, το χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, οι ίσες κοινωνικές ευκαιρίες και τα υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης, έρχονται να συμπληρώσουν την εικόνα της Κοπεγχάγης. 

Το 50% των κατοίκων, την ίδια ώρα, μετακινείται προς τη δουλειά με τα ποδήλατα, τα οποία είναι περισσότερα από τα αυτοκίνητα. Δεν αποτελεί έκπληξη, επομένως, το γιατί ότι η Δανία αναδεικνύεται τακτικά ως μία από τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN Travel

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Η πόλη που βρίσκεται μόνιμα σε «έκτακτη ανάγκη» από το 2016

Bolmen: Η πανέμορφη λίμνη την οποία «κατέστρεψε» η Ikea

Το λιμάνι της Ευρώπης που αντιμετωπίζει ένα τσουνάμι κοκαΐνης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS