Business & Finance Τρίτη 14/12/2021, 15:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωζώνη: Με υψηλούς ρυθμούς η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο 

Ευρωζώνη: Με υψηλούς ρυθμούς η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο 

Περισσότερο του αναμενομένου αναπτύχθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο στην Ευρωζώνη, καταγράφοντας για άλλον ένα μήνα υψηλούς ρυθμούς. 

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο σημείωσε άνοδο 1,1% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021 και 3,3% εν συγκρίσει με τον Οκτώβριο του 2020. 

Τα δύο ποσοστά είναι διαφοροποιημένα σε σχέση με των εκτιμήσεων των αναλυτών του Reuters, οι οποίοι είχαν προβλέψει ρυθμό 1,2% σε μηναία και 3,2% σε ετήσια βάση. 

Στην ανακοίνωσή της, η Eurostat επισημαίνει ότι η βιομηχανική παραγωγή για τα κεφαλαιουχικά προϊόντα ενισχύθηκε κατά 3% σε σχέση τον Σεπτέμβριο του 2021, μετά το αρνητικό πρόσημο που κατέγραψε τον Σεπτέμβριο και τον Αύγουστο, ενώ σε ετήσια βάση έτρεξαν με ρυθμό 5,2%. 

Η παραγωγή για τα διαρκή αγαθά επιταχύνθηκε επίσης, καθώς αυξήθηκε κατά 1,7% σε μηνιαία και κατά 2,3% σε ετήσια βάση, ενώ κατά 6,9% σε ετήσια βάση ενισχύθηκε η παραγωγή για τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά.

Μεμονωμένα, κατά χώρες η επίδοση της Ελλάδας 2,5% σε μηνιαία και 17,2% σε ετήσια βάση, την καθιστά δεύτερη σε επίπεδο τόσο Ε.Ε. όσο και Ευρωζώνης. 

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News