Business & Finance Δευτέρα 13/12/2021, 19:03
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Pfizer: Εξαγορά της Arena έναντι 6,7 δισ. δολαρίων

Pfizer: Εξαγορά της Arena έναντι 6,7 δισ. δολαρίων

Σε εξαγορά της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Arena προχωρά η Pfizer έναντι 6,7 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη θεραπειών στον τομέα της ανοσολογίας και των φλεγμονών.

Η Pfizer θα καταβάλει 100 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά για την εξαγορά όλων των περιουσιακών στοιχείων και την έρευνα της Arena στον τομέα της γαστρεντερολογίας, της δερματολογίας και της καρδιολογίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή της εξαγοράς είναι διπλάσια σε σχέση με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, βάσει της τιμής της μετοχής σήμερα.

Η Pfizer δήλωσε ότι η εξαγορά της Arena ενισχύει τις δυνατότητές της στον τομέα των φλεγμονών και της ανοσολογίας και ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας μέχρι το 2025 και έπειτα.

Η Pfizer σχεδιάζει να επιταχύνει τις κλινικές έρευνες για το etrasimod, ένα πολλά υποσχόμενο υποψήφιο φάρμακο της Arena, όπως επεσήμανε ο Mikr Gladstone, παγκόσμιος πρόεδρος και γενικός διευθυντής του τμήματος φλεγμονών και ανοσολογίας στη Pfizer.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, επενδύει σε εταρείες που βρίσκονται στα μέσα ή στα τελικά στάδια ανάπτυξης φαρμάκων.

Η Arena συγκεκριμένα αναμένεται πως θα βρίσκεται σε σημείο καμπής στην αρχή του 2022, όταν δηλαδή θα παρουσιάσει τα τελικά αποτελέσματα του etrasimod, το οποίο θεραπεύει την ήπια και σοβαρή ελκώδη κολίτιδα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Pfizer: Συμβολή 1,6 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία μέχρι το 2030

Αλ. Μπουρλά: Τα καλά και τα κακά νέα για την Όμικρον

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News