Business & Finance Πέμπτη 9/12/2021, 11:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

JP Morgan: Η πανδημία τελειώνει το 2022 – Κέρδη 8% στη Wall Street

JP Morgan: Η πανδημία τελειώνει το 2022 – Κέρδη 8% στη Wall Street

Το 2022 θα είναι η χρονιά που θα φέρει επιτέλους την επιστροφή στην κανονικότητα και την ανάρρωση της παγκόσμιας οικονομίας από τις πληγές που δημιούργησε η πανδημία, προβλέπει η JP Morgan.

«Η άποψή μας είναι ότι το 2022 θα είναι η χρονιά μιας πλήρους παγκόσμιας ανάκαμψης, ένα τέλος της παγκόσμιας πανδημίας και μία επιστροφή στις κανονικές συνθήκες που είχαμε πριν από το ξέσπασμα του κορωνοϊού», γράφει ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής του οίκου, Marko Kolanovic, σε έκθεσή του.

«Αυτό δικαιολογείται από την επίτευξη ευρείας ανοσίας στον πληθυσμό και με τη βοήθεια της ανθρώπινης εφευρετικότητας, όπως οι νέες θεραπείες, που αναμένεται να είναι ευρέως διαθέσιμες το 2022», προσθέτει.

Η JP Morgan εκτιμά ότι η πρόοδος στην υγειονομική κρίση θα πυροδοτήσει μία ισχυρή ανάκαμψη των οικονομιών, επιστροφή της κινητικότητας παγκοσμίως και ισχυρές δαπάνες από τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο οίκος εκτιμά ότι η ανοδική πορεία της Wall Street θα συνεχιστεί, αν και με πιο αργούς ρυθμούς. Συγκεκριμένα, θέτει την τιμή στόχο για τον S&P 500 στις 5.050 μονάδες για τα τέλη του 2022, δηλαδή σε επίπεδα κατά 8% υψηλότερα από τα σημερινά.

«Καθώς η ανάκαμψη θα προχωρά, οι αγορές θα αρχίσουν να προσαρμόζονται στις πιο σφικτές νομισματικές συνθήκες, σε μία διαδικασία που πιθανότατα θα αυξήσει τις διακυμάνσεις», εκτιμά ο Kolanovic.

Η JP Morgan εντοπίζει επίσης τα ρίσκα της χρονιάς στις γεωπολιτικές εντάσεις σε Ευρώπη και Ασία, στις αβεβαιότητες γύρω από τον πληθωρισμό και στην ενεργειακή κρίση.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News