Business & Finance Τετάρτη 8/12/2021, 18:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος που πήγε στο διάστημα για να παίξει… γκολφ

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος που πήγε στο διάστημα για να παίξει… γκολφ

Την πρώτη του πτήση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έκανε ο Ιάπωνας επιχειρηματίας, Yusaku Maezawa, ο οποίος μπήκε στον ολοένα και μεγαλύτερο κατάλογο των δισεκατομμυριούχων που ταξιδεύουν πέραν των ορίων της Γης. 

Όμως, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους, ο Maezawa έχει κάνει μία λίστα με περίπου 100 πράγματα, τα οποία θέλει να κάνει για όσο διάστημα βρίσκεται στο διάστημα.  

Και ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται και το να παίξει… γκολφ. 

Ο Ιάπωνας έχει περιουσία 1,9 δισ. δολαρίων και θεωρείται ο 30ος πιο πλούσιος άνθρωπος στη χώρα του. Είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης μιας σειράς εταιρειών ηλεκτρονικού εμπορίου, μέσω των οποίων έχει βγάλει αρκετά χρήματα. 

Μάλιστα, κατέστη δισεκατομμυριούχος μόλις σε ηλικία 30 ετών. 

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος που πήγε στο διάστημα για να παίξει… γκολφ-1

Ο ίδιος μεταφέρθηκε στον ISS με έναν ρωσικό πύραυλο, ο οποίος απογειώθηκε από το μεγαλύτερο κοσμοδρόμιο του πλανήτη, το Baikonur στο Καζακστάν. 

Στο διάστημα θα παραμείνει για 12 ημέρες. Και πρόκειται για τον πρώτο διαστημικό τουρίστα μετά από αρκετά χρόνια. 

Τον Maezawa  συνοδεύουν ένας Ρώσος κοσμοναύτης, καθώς και ένας παραγωγός βίντεο, ο οποίο απαθανατίζει το ταξίδι, με στόχο να προβληθεί στο Youtube.  

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, ο Ιάπωνας έχει δεσμευτεί να κάνει 100 διαφορετικά πράγματα, τα οποία προέκυψαν μετά από αιτήματα διαδικτυακών του φίλων. 

Μερικά είναι πολύ απλά, όπως να δείξει πώς είναι η ζωή στον ISS. Κάποια άλλα, όμως, είναι κάπως περίεργα, όπως να παίξει γκολφ, να φυσήξει φυσαλίδες, να πετάξει ένα χάρτινο αεροπλανάκι. 

Το διαστημικό ταξίδι του Maezawa, το οποίο εκτιμάται ότι του κόστισε 88 εκατ. δολάρια, έρχεται λίγους μήνες μετά τα αντίστοιχα του Τζεφ Μπέζος και του Ρίτσαρντ Μπράνσον, οι οποίοι βρέθηκαν στις παρυφές του διαστήματος. 

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος που πήγε στο διάστημα για να παίξει… γκολφ-2

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο νέος αντίπαλος του Μασκ δεν είναι αυτός που νομίζετε

Jeff Bezos: Τι απαντά σε όσους του ζητούν να ρίξει χρήμα στη γη αντί στο διάστημα

Ο «άστεγος» κροίσος: Πού ζει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News