Business & Finance Τρίτη 16/11/2021, 16:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Jeff Bezos: Τι απαντά σε όσους του ζητούν να ρίξει χρήμα στη γη αντί στο διάστημα

Jeff Bezos: Τι απαντά σε όσους του ζητούν να ρίξει χρήμα στη γη αντί στο διάστημα

Απάντηση σε όσους λένε ότι δισεκατομμυριούχοι όπως ο Elon Musk και ο Jeff Bezos θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της γης αντί να ρίχνουν δισεκατομμύρια στο διάστημα, έδωσε ο ιδρυτής της Amazon και της Blue Origin.

Όσοι τα λένε αυτά δεν αντιλαμβάνονται ότι «πρέπει να κάνουμε και τα δύο και αυτά τα δύο πράγματα συνδέονται βαθιά», είπε ο Bezos, μιλώντας σε εκδήλωση του Ignatius Forum.

Και ξεκαθάρισε ότι ξοδεύει περισσότερα χρήματα στο Bezos Earth Fund, έναν φιλανθρωπικό οργανισμό τον οποίο εγκαινίασε τον Φεβρουάριο του 2020, παρά στα ταξίδια στο διάστημα. Στόχος του φιλανθρωπικού fund είναι να ξοδέψει 10 δισ. δολάρια στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έως το 2030.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το ταξίδι του στο διάστημα, τον Ιούλιο, ο Bezos δέχθηκε επικρίσεις από γνωστές προσωπικότητες, όπως ο Bill Gates, ο πρίγκιπας William και η Alexandria Ocasio-Cortez.

Ο Bezos μίλησε για τη σημασία των ταξιδιών στο διάστημα, λέγοντας ότι «υπάρχουν πάρα πολλά να γίνουν στο εδώ και τώρα και δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε αυτό. Αλλά την ίδια στιγμή, με έναν τρόπο που συνδέεται βαθιά, πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον».

«Εμείς οι άνθρωποι πάντα κάναμε και τα δύο πράγματα. Πάντα κοιτάζαμε το εδώ και τώρα, πάντα κοιτάζαμε προς το μέλλον. Και αυτός ο πλανήτης είναι τόσο μικρός, ώστε εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε ως πολιτισμός, χρησιμοποιώντας περισσότερη ενέργεια, στο μέλλον, ένα μεγάλο κομμάτι αυτού του πράγματος πρέπει να γίνει εκτός του πλανήτη», πρόσθεσε.

Ο Bezos έχει εκτιμήσει στο παρελθόν ότι η ανθρωπότητα θα αναγκαστεί να μεταφέρει «όλες τις βιομηχανίες που ρυπαίνουν» στο διάστημα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Διαβάστε επίσης: 

Τζεφ Μπέζος: Το διάστημα θα γίνει η πατρίδα των ανθρώπων – Έτσι θα ζουν

Γκουτέρες: Εκατομμύρια πεινάνε και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν βόλτες στο διάστημα

Το «καρφί» του πρίγκιπα Ουίλιαμ για τους κροίσους του διαστημικού τουρισμού

ΟΗΕ προς Elon Musk: Έτσι θα εξαλείψεις την πείνα με 6,6 δισ. δολάρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News