Business & Finance Πέμπτη 14/10/2021, 09:59
BUSINESS & FINANCE

Το «καρφί» του πρίγκιπα Ουίλιαμ για τους κροίσους του διαστημικού τουρισμού

Το «καρφί» του πρίγκιπα Ουίλιαμ για τους κροίσους του διαστημικού τουρισμού

Επικριτικός προς τους δισεκατομμυριούχους που διαγκωνίζονται στην κούρσα του διαστημικού τουρισμού εμφανίστηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, λέγοντας ότι τα λαμπρότερα μυαλά του πλανήτη θα πρέπει να επικεντρωθούν στην επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Γη.

Σε συνέντευξή του στο BBC ο Δούκας του Κέιμπριτζ ανέφερε συγκεκριμένα ότι τα μεγαλύτερα μυαλά του κόσμου θα πρέπει να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τη ζωή στον πλανήτη αντί να ψάχνουν «να βρουν το επόμενο μέρος για να πάνε να ζήσουν». 

«Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να επικεντρωθούμε σε αυτόν τον πλανήτη αντί να τα παρατήσουμε και να στραφούμε στο διάστημα για να προσπαθήσουμε να σκεφτούμε λύσεις για το μέλλον» σημείωσε. Δήλωσε ακόμη πως ο ίδιος δεν θα ενδιαφερόταν διόλου να πάει στο διάστημα, επισημαίνοντας πως υπάρχει ένα θεμελιώδες ερώτημα σχετικά με το αποτύπωμα άνθρακα των διαστημικών πτήσεων.

Προειδοποίησε επίσης για τον κίνδυνο αύξησης του άγχους των νεότερων γενιών σχετικά με την κλιματική αλλαγή και κάλεσε όλους να αναλογιστούν «τι στερούν από τις μελλοντικές γενιές».

Αναφέρθηκε ακόμη στη δυσπιστία που αντιμετώπισε ο πατέρας του, Κάρολος, όταν εδώ και δεκαετίες προειδοποιούσε για την κλιματική αλλαγή, σημειώνοντας πως «ήταν ένας δύσκολος δρόμος για εκείνον». Πρόσθεσε τέλος πως θα ήταν «η απόλυτη καταστροφή» αν ο γιος του, πρίγκιπας Τζορτζ, θα έπρεπε να σταθεί στο ίδιο σημείο μετά από 30 χρόνια για να μιλήσει για την ανάγκη διάσωσης του πλανήτη.

Η συνέντευξη του Ουίλιαμ μεταδόθηκε λίγες ώρες μετά από τη δεύτερη πτήση της διαστημικής εταιρείας του Τζεφ Μπέζος, Blue Origin. Η πρώτη είχε λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2021, με επιβάτες τον ίδιο τον Μπέζος και ακόμη τέσσερα άτομα.

Το «καρφί» του πρίγκιπα Ουίλιαμ για τους κροίσους του διαστημικού τουρισμού-1
Φωτ.: Reuters

 

Είχε προηγηθεί τον περασμένο μήνα η διαστημική αποστολή Inspiration4 της SpaceX του Ίλον Μασκ, που ήταν η πρώτη χωρίς επαγγελματία αστροναύτη στο πλήρωμα, ενώ τον περασμένο Ιούλιο ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον πραγματοποίησε την πρώτη επιβατική πτήση αεροσκάφους στο διάστημα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News