Business & Finance Τρίτη 7/12/2021, 07:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

UBS: Το «ABC» των επενδύσεων στην τεχνολογία την επόμενη πενταετία 

Η θα είναι η βάση που θα δώσει τη μεγάλη ώθηση για τα «ABC» της τεχνολογίας τα επόμενα χρόνια

UBS: Το «ABC» των επενδύσεων στην τεχνολογία την επόμενη πενταετία 

Τις επενδύσεις της επόμενης γενιάς στον τεχνολογικό κλάδο υποδεικνύει η ελβετική τράπεζα, UBS και αυτές δεν έχουν να κάνουν με τις Big Tech εταιρείες της Wall Street, τουλάχιστον με την μορφή που έχουν σήμερα. 

Συγκεκριμένα η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο από πλευράς διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με τη συνολική αξία τους να ανέρχεται στα 2,6 τρισ. δολάρια, κάνει λόγο για τέσσερα πεδία στην τεχνολογία που συνιστούν το μέλλον στις επενδύσεις.

Ειδικότερα διά στόματος του επικεφαλής επενδύσεων, Μαρκ Χέφελε, η τράπεζα αναφέρεται στα «ABC» της επόμενης ημέρας και για ένα πεδίο το οποίο ήδη έχει αρχίσει να κατακτά τον κόσμο, τη 5G τεχνολογία. 

Η UBS υποδεικνύει την τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence, το A του ακρωνύμιου), τα μεγάλα δεδομένα (Big Data, το B του ακρωνύμιου) και την κυβερνοασφάλεια (Cybersecurity, το C του ακρωνύμιου). 

Σύμφωνα με τους αναλυτές τα έσοδα από τα τρία αυτά τεχνολογικά πεδία από τα 386 δισ. δολάρια το 2020 αναμένεται να εκτιναχθούν στα 625 δισ. δολάρια το 2025. 

Η UBS εκτιμάει ότι τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης την επόμενη πενταετία την έχει η τεχνητή νοημοσύνη και αναμένει ότι τα έσοδα από τις υπηρεσίες αυτές θα αυξάνονται κατά 90 δισ. δολάρια το ετησίως για το διάστημα αυτό. 

Μεγάλη άνθηση θα βιώσει και ο κλάδος των Big Data, καθώς αναμένεται ότι την επόμενη δεκαετία η ανάπτυξή του θα καταγράψει δεκαψήφιο ποσοστό φθάνοντας συνολικά στα 660 zettabytes. 

Για την κυβερνοασφάλεια η ελβετική τράπεζα προβλέπει ότι η ανάπτυξη του κλάδου θα διαμορφώνεται στο 10% ετησίως για το διάστημα από το 2020 έως το 2025, εξαιτίας των αυξημένων δαπανών για περισσότερα εξελιγμένα πληροφοριακά συστήματα και της υιοθέτησης περισσότερης ασφάλειας στα συστήματα cloud computing. 

Τέλος αναφορικά με τη 5G τεχνολογία, η UBS εκτιμάει ότι ακόμη και οι 20 φορές πιο γρήγορες ταχύτητες σε σχέση με την τεχνολογία 4G, θα είναι η βάση που θα δώσει τη μεγάλη ώθηση για τα «ABC» της τεχνολογίας τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον Χέφελε, οι έξυπνες επενδύσεις τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι στους μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς, αλλά στις μικρότερες εταιρείας οι οποίες θα οδηγήσουν την τεχνολογία στην επόμενη εποχή. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης: 

7 στις 10 επιχειρήσεις βίωσαν σημαντική αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων τη χρονιά που πέρασε

Οι «πρωταθλητές» του κυβερνοχώρου: Τα βασικά χαρακτηριστικά των ηγετών στην κυβερνοασφάλεια

Οι 4 τάσεις που επηρεάζουν τις τεχνολογικές επιλογές των επιχειρήσεων

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News