Business & Finance Τρίτη 12/10/2021, 16:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

5G: Τζίρος 73 δισ. δολάρια φέτος – Οι πιθανές παγίδες

5G: Τζίρος 73 δισ. δολάρια φέτος – Οι πιθανές παγίδες

Στα 73 δισ. δολάρια θα σκαρφαλώσει μέχρι το τέλος του 2021 ο τζίρος των υπηρεσιών 5G σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ πέρυσι το ποσό αυτό ανερχόταν στα 20 δισ. δολάρια, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Juniper Research. Πρόκειται για ανάπτυξη 250%, ενώ αναμένεται πως τα έσοδα από τα δίκτυα πέμπτης γενιάς θα αντιπροσωπεύουν το 8,5% των συνολικών εσόδων των παρόχων Ίντερνετ φέτος.

Η έρευνα της Juniper προτείνει στους παρόχους τηλεπικοινωνιών να εστιάσουν στην ψηφιοποίηση ορισμένων λειτουργιών του δικτύου, προκειμένου να μειωθεί η πίεση που θα προκληθεί στο δίκτυο από την ευρεία χρήση του 5G. Προβλέπει μάλιστα, ότι οι πάροχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρές δυσκολίες, όταν κληθούν να ανταποκριθούν στη αύξηση της ζήτησης για δίκτυα 5G. Επιπλέον, αναμένει ότι τα δίκτυα 5G θα παρέχουν 1,5 εκατ. πεταμπάιτ σε δεδομένα (data) μέχρι το 2026. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε 214 εκατ. ώρες streaming σε 4Κ.

5G: Τζίρος 73 δισ. δολάρια φέτος – Οι πιθανές παγίδες-1

Επόμενη πενταετία

Σύμφωνα με την έρευνα της Juniper, ο τζίρος από τις υπηρεσίες 5G θα υπερβεί τα 600 εκατ. σε μόλις πέντε χρόνια. Ωστόσο, μέχρι το 2026 θα έχουν ενισχυθεί και οι δυνατότητες του δικτύου πέμπτης γενιάς επιτρέποντας σε περισσότερες περιοχές του κόσμου να έχουν πρόσβαση σε mobile gaming και σε εμβυθιστική – δηλαδή εξαιρετικά αληθοφανή – εικονική πραγματικότητα (immersive reality).

Διαβάστε επίσης: Το 5G θα αλλάξει την οδηγική εμπειρία

Επιπλέον, προβλέπεται ότι περισσότερο από το 80% των data που θα παρέχεται μέσω των δικτύων 5G θα αποδίδεται σε συνδέσεις mobile broadband. Για τη στήριξη της ταχείας αυτής ανάπτυξης, η έρευνα προτείνει στους παρόχους τηλεπικοινωνιών την πλήρη ψηφιοποίηση όλων των λειτουργιών του δικτύου και καλύτερο συντονισμό. Επισημαίνει επίσης ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν τα έργα για υποδομές οπτικών ινών, που θα μειώσουν την πίεση στο δίκτυο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News