Business & Finance Δευτέρα 29/11/2021, 19:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Nissan: 17.6 δισ. δολάρια για στροφή στην ηλεκτροκίνηση

Nissan: 17.6 δισ. δολάρια για στροφή στην ηλεκτροκίνηση

Περίπου 17,6 δισ. δολάρια επενδύει η ιαπωνική Nissan σε βάθος πέντε ετών με επίκεντρο την ηλεκτροκίνηση. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η Nissan θα προσπαθήσει να κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά 23 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030. Μεταξύ αυτών τα 15 θα είναι πλήρως ηλεκτρικά.

Επιπλέον, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία επιχειρεί να καταστήσει τον στόλο της κατά 50% ηλεκτρικό, για την Nissan αλλά και για την μάρκα Infiniti που διαχειρίζεται, μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Μπαταρίες

Όσον αφορά τις μπαταρίες, η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει σειρά τύπου ASSB στην αγορά μέχρι το 2028. Η ανάπτυξή τους ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2024.

Ο Makoto Uchida, διευθύνων σύμβουλος της Nissan, δήλωσε ότι η εταιρεία πρόκειται να επιχειρήσει να κατασκευάσει η ίδια τις μπαταρίες της, χωρίς να τις προμηθευτεί από κάποιον συνεργάτη.

«Με αυτό, θα μπορέσουμε να διπλασιάσουμε την ποσότητα ενέργειας σε αντίθεση με τις μπαταρίες λιθίου δήλωσε. «Κάνοντας τις μπαταρίες μικρότερες και λεπτότερες, μπορούμε να προσφέρουμε ευέλικτο σχεδιασμό με πιο δυναμική απόδοση και να επεκταθούμε και σε μεγαλύτερα οχήματα, όπως τα ημιορτηγά», συμπλήρωσε ο ίδιος σε σχετική ανακοίνωση σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την Nissan και η Volco, η BMW, καθώς και άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν παρουσιάσει φέτος ή πέρυσι σχέδια για την αλλαγή του στόλου τους σε ηλεκτρικού.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα: Το χαμηλότερο κόστος χρήσης ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ευρώπη

Πώς θα χρηματοδοτηθούν τα 500 δισ. για τη μετάβαση σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News