Business & Finance Τρίτη 16/11/2021, 12:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurostat: Στο 3,7% η ανάπτυξη της Ευρωζώνης στο γ’ τρίμηνο

Κατά 2,2% η αύξηση του ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση

Eurostat: Στο 3,7% η ανάπτυξη της Ευρωζώνης στο γ’ τρίμηνο

Με υψηλούς ρυθμούς συνεχίστηκε η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της Eurostat για το ΑΕΠ του γ’ τριμήνου του 2021. 

Πιο συγκεκριμένα, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 2,2% σε τριμηνιαία βάση και κατά 3,7% σε ετήσια βάση, ενώ το αντίστοιχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε κατά 2,1% και κατά 3,9%. 

Υπενθυμίζεται ότι στο β’ τρίμηνο του 2021, η οικονομία της ζώνης του ευρώ είχε αναπτυχθεί κατά 2,1% σε τριμηνιαία βάση και κατά 14,2% σε ετήσια βάση και η αντίστοιχη της Ε.Ε. κατά 2% και κατά 13,7%. 

Eurostat: Στο 3,7% η ανάπτυξη της Ευρωζώνης στο γ’ τρίμηνο-1

Στα επιμέρους στοιχεία, η μεγαλύτερη ετήσια ανάπτυξη κατεγράφη στη Ρουμανία (8%), στην Ουγγαρία (6,1%), στη Λιθουανία (6%), στη Δανία (5,4%), στην Κύπρο (5,3%) και στην Πολωνία (5,3%). 

Η υψηλότερη τριμηνιαία μεταβολή του ΑΕΠ, παράλληλα, παρατηρήθηκε στην Αυστρία (3,3%), στη Γαλλία (3%), στην Πορτογαλία (2,9%) και στην Ιταλία (2,6%). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία για την Ελλάδα, όπως και για ορισμένες ακόμη χώρες, δεν έχουν ακόμη ενσωματωθεί από την Eurostat.  

Την ίδια ώρα, όσον αφορά το γ’ τρίμηνο του έτους, ο αριθμός των απασχολούμενων ατόμων (σε τριμηνιαία βάση) ενισχύθηκε κατα 0,9% τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Ε.Ε. 

Σε ετήσια βάση, παράλληλα, οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 2% στη ζώνη του ευρώ και κατά 2,1% στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Eurostat: Στο 3,7% η ανάπτυξη της Ευρωζώνης στο γ’ τρίμηνο-2

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν: Περισσότερο αισιόδοξη για ανάπτυξη και χρέος στην Ευρωζώνη 

Ευρωζώνη: Αισιόδοξοι οι επενδυτές για πρώτη φορά από τον Ιούλιο 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News