Business & Finance Τετάρτη 20/10/2021, 20:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιταλία: Επιπλέον 23,6 δισ. ευρώ σε δαπάνες το 2022

Ιταλία: Επιπλέον 23,6 δισ. ευρώ σε δαπάνες το 2022

Αύξηση των δαπανών κατά 23,6 δισ. ευρώ δρομολογεί η ιταλική κυβέρνηση για το επόμενο έτος. Ο πρωθυπουργός της γειτονικής, Μάριο Ντράγκι, ενέκρινε χθες το απόγευμα το προσχέδιο του προϋπολογισμού, το οποίο θα υποβληθεί στην Κομισιόν. Το πλήρες σχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο μέχρι το τέλος του 2021.

Το σχέδιο περιλαμβάνει δαπάνες περίπου 6 δισ. ευρώ για την αναδιαμόρφωση του φορολογικού συστήματος, το οποίο αποβλέπει στην μείωση του φόρου εισοδήματος και την μείωση των εισφορών. Όταν εγκριθεί το εν λόγω σχέδιο, οι δαπάνες για την αναδιαμόρφωση του φορολογικού θα ανέρχονται σε συνολικά 2 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά τον κλάδο της ενέργειας, η κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει σχεδόν 5 δισ. ευρώ για τη στήριξη των νοικοκυριών σε σχέση με τις ανατιμήσεις των τιμών ενέργειας. Εκτός αυτού, αναμένεται να διοχετεύσει επιπλέον 2 δισ. ευρώ μέσα στο 2022. Ωστόσο, προβλέπεται πως θα εξισορροπήσει τον λογαριασμό με μέτρα το 2023.

Επιπλέον, η ιταλική κυβέρνηση θα επενδύσει επιπλέον 800 εκατ. ευρώ στην στήριξη των ανέργων.

Υπενθυμίζεται πως η ιταλική κυβέρνηση προβλέπει αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης στο 4,7% το 2022, καθώς και ισχυρή ανάπτυξη το 2023. Η κυβέρνηση αναμένει πως οι ισχυροί αναπτυξιακοί ρυθμοί θα βοηθήσουν στην σταδιακή μείωση του δημόσιου χρέους.

Πηγή: Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News