Business & Finance Παρασκευή 15/10/2021, 14:41
BUSINESS & FINANCE

Ιταλία: Η εταιρεία που διαδέχθηκε την Alitalia ψάχνει «σωτήρα»

Ιταλία: Η εταιρεία που διαδέχθηκε την Alitalia ψάχνει «σωτήρα»

Σε μία επένδυση από κάποια μεγαλύτερη αεροπορική ελπίζει η Italia Trasporto Aereo, η κρατική εταιρεία που διαδέχθηκε την Alitalia, καθώς ο πρόεδρός της, Αλφρέντο Αλταβίλα, παραδέχεται ότι είναι υπερβολικά μικρή για να επιβιώσει μόνη της. 

Η νέα αεροπορική εταιρεία ξεκίνησε να λειτουργεί σήμερα, έπειτα από το κλείσιμο της Alitalia. 

Η διοίκησή της ελπίζει να την κάνει ελκυστική για μία από τις μεγάλες αεροπορικές είτε της Ευρώπης ή των ΗΠΑ. «Ψάχνω ένα deal που θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2022.  Σίγουρα δεν θέλω να πάω πέραν αυτού», είπε ο Αλταβίλα στο Bloomberg. 

«Θυμάμαι πολύ καλά πόσο ευγνώμονες ήταν οι άνθρωποι στην Chrysler όταν τους δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία. Ελπίζω πραγματικά, εύχομαι και πιστεύω ότι οι άνθρωποι που δουλεύουν στην ITA σήμερα νιώθουν ότι τους δόθηκε η ευκαιρία την οποία δικαιούνται», πρόσθεσε. 

Όπως λέει, μάλιστα, τον έχουν προσεγγίσει όλες οι μεγάλες αεροπορικές της Ευρώπης και των ΗΠΑ. 

Όμως, η ITA θα αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό από τις εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως οι Ryanair, EasyJet και Wizz Air. 

Η Alitalia βρισκόταν υπό καθεστώς διαχείρισης και έχανε έως και 700.000 ευρώ την ημέρα. Υπολογίζεται ότι κόστισε στους Ιταλούς φορολογούμενους 10 δισ. δολάρια από το 2008. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News