Business & Finance Τρίτη 5/10/2021, 15:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυστραλία: Το 2022 θα ανοίξει τα σύνορα για τους τουρίστες

Αυστραλία: Το 2022 θα ανοίξει τα σύνορα για τους τουρίστες

Από το επόμενο έτος θα γίνονται δεκτοί κατά πάσα πιθανότητα οι ξένοι τουρίστες στην Αυστραλία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Σκοτ Μόρισον, ο οποίος παρουσίασε το σχέδιο για τη χαλάρωση των περιορισμών στις μεταφορές. Από την προηγούμενη εβδομάδα, η Καμπέρα ανακοίνωσε πως οι κάτοικοι Αυστραλίας θα μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο έπειτα από περίπου 18 μήνες.

Η Αυστραλία συγκαταλέγεται μεταξύ των κρατών με τους αυστηρότερους περιορισμούς όχι μόνον όσον αφορά τις αεροπορικές μετακινήσεις, αλλά και γενικά αναφορικά με τα lockdown. Αυτό αποδεικνύεται εξάλλου και από το γεγονός ότι βρίσκεται σε καθεστώς lockdown από την επέλαση της πανδημίας το Μάρτιο του 2020.

Εκτός της ελευθερίας στις μετακινήσεις των κατοίκων, προτεραιότητα στο σχέδιο άρσης των περιορισμών θα δοθεί στην επιστροφή των μεταναστών με υψηλή ειδίκευση και στους φοιτητές. Οι ομάδες αυτές θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα με μεγαλύτερη άνεση, εφόσον όμως επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει ο πρωθυπουργός για πλήρη εμβολιασμό του 80% του πληθυσμού ηλικίας άνω των 16 ετών. Βάσει του ρυθμού των εμβολιασμών αναμένεται πως ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί σήμερα.

Πληγμα για τον τουρισμό

Έπειτα από αυτές τις ομάδες θα ακολουθήσουν οι ξένοι τουρίστες. «Θα φτάσουμε και στους διεθνείς επισκέπτες, πιστεύω του χρόνου», δήλωσε ο Μόρισον. Όσοι διαχειρίζονται τουριστικές υπηρεσίες δεινοπαθούν από την επέλαση της πανδημίας. Το Australian Tourism Export Council, το οποίο εκπροσωπεί τουριστικές επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο 33 δισ. δολαρίων από ξένους τουρίστες, δήλωσε ότι θέλει την επιστροφή των διεθνών επισκεπτών μέχρι το Μάρτιο.

Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος του Queensland Tourism Industry Counci, Daniel Gschwind δήλωσε ότι «οι αφίξεις των διεθνών τουριστών πρέπει να είναι μέρος του σχεδίου», συμφωνώντας με πολλούς παράγοντες του κλάδου που απαιτούν συγκεκριμένη ημερομηνία για άνοιγμα των συνόρων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από AP

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News