Business & Finance Παρασκευή 17/09/2021, 21:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γκεορκίεβα: Υπό το μικροσκόπιο του ΔΝΤ για επέμβαση σε έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας

Γκεορκίεβα: Υπό το μικροσκόπιο του ΔΝΤ για επέμβαση σε έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας

Κατηγορίες για το ρόλο της Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα στην τροποποίηση έκθεσης, ώστε να φανεί βελτιωμένη η θέση της Κίνας, αναδύονται στην επιφάνεια, στους κόλπους του ΔΝΤ. Η επικεφαλής του Ταμείου λέγεται πως όταν ήταν ανώτατη εκτελεστική σύμβουλος στην Παγκόσμια Τράπεζα άσκησε πιέσεις στους αρμόδιους Κινέζους αξιωματούχους, προκειμένου να παρουσιάσουν μία καλύτερη εικόνα της Κίνας στην κατάταξη της έκθεσης Doing Business του 2018 της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Είναι ένα σημαντικό θέμα. Η ανεξάρτητη έκθεση (σ.σ. ονόματι Investigation of Data Irregularities) δεν ασκεί κρτική και η επιτροπή ηθικής του ΔΝΤ και το συμβούλιο πρέπει να την εξετάσουν, να ακούσουν τη γενική διευθύντρια και να παρουσιάσουν τα πορίσματά τους», δήλωσε στο Reuters πηγή προσκείμενη στο ζήτημα. «Επί αυτής της βάσης η Γαλλία θα μπορέσει να εξετάσει πλήρως την κατάσταση», συνέχισε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Κρισταλίνα Γκεοργκέβα «διαφωνώ θεμελιωδώς με τα ευρήματα και τις ερμηνείες της έκθεσης Investigation of Data Irregularities, όσον αφορά το ρόλο μου στην έκθεση Doing Business του 2018 της Παγκόσμιας Τράπεζας. Είχα ήδη μία πρώτη ενημέρωση επί του θέματος με το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News