Business & Finance Παρασκευή 5/02/2021, 23:15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προειδοποίηση ΔΝΤ προς ΗΠΑ για πιθανό «επικίνδυνο κύμα» χρεοκοπιών και ανεργίας, εάν δεν συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης

Προειδοποίηση ΔΝΤ προς ΗΠΑ για πιθανό «επικίνδυνο κύμα» χρεοκοπιών και ανεργίας, εάν δεν συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης

Προειδοποίηση ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα πιθανό «επικίνδυνο κύμα» χρεοκοπιών και ανεργίας, εάν δεν συνεχίσουν τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης έως ότου ξεπεραστεί η κρίση από την πανδημία του κορωνοϊού, απηύθυνε το ΔΝΤ.  

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, τόνισε ότι η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη έχει το περιθώριο για λήψη περαιτέρω μέτρων και προβαίνοντας σε αυτή την κίνηση λειτουργεί υποστηρικτικά και για την παγκόσμια οικονομία γενικότερα. 

Ερωτηθείσα εάν έχει υποστηρίξει το πρόγραμμα νέων μέτρων ύψους 1,9 τρισ.δολαρίων του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, η Γκεοργκίεβα είπε ότι το ΔΝΤ προσυπογράφει το βάρος που δίδει η νέα δέσμη μέτρων στον εμβολιασμό, στην υγειονομική περίθαλψη, στην αντιμετώπιση της ανεργίας, στην παροχή κρατικής βοήθειας προς κεντρικές και τοπικές αρχές, καθώς και στις επενδύσεις στην εκπαίδευση. 

Παρά την αναιμική βελτίωση της οικονομίας, η Γκεοργκίεβα προειδοποίησε για τους κινδύνους που παραμένουν, ειδικά εάν τα μέτρα στήριξης δεν παραμείνουν για παρατεταμένο διάστημα. «Εάν τα μέτρα αποσυρθούν προτού σταθεροποιηθεί η έξοδος από την υγειονομική κρίση, τότε ενδεχομένως να ξεσπάσει ένα επικίνδυνο κύμα χρεοκοπιών και ανεργίας», προειδοποίησε η Γκεοργκίεβα. 
   
  
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News