Business & Finance Πέμπτη 9/09/2021, 22:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Σε χαμηλό δύο εβδομάδων λόγω Κίνας

Πετρέλαιο: Σε χαμηλό δύο εβδομάδων λόγω Κίνας

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων διολίσθησαν οι τιμές πετρελαίου, καθώς η Κίνα σκοπεύει να απελευθερώσει μέρος από τα κρατικά στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου της, τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ έδειξαν μικρότερη του αναμενομένου μείωση και οι τιμές των αμερικανικών κρατικών ομολόγων επιδόθηκαν σε ράλι καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν ασφαλέστερο ενεργητικό. 

Σε μία ιδιαίτερα νευρική συνεδρίαση, η τιμή brent στο Λονδίνο υποχώρησε 1,76% στα 71,33 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή αργού κινείτο κάτω από τα 68 δολάρια με πτώση 1,9%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Αυγούστου και για τις δύο τιμές. 

Αφού σημείωσαν απώλειες μεγαλύτερες του ενός δολαρίου στην αρχή της συνεδρίασης, και οι δύο τιμές γύρισαν σε θετικό έδαφος μετά την είδηση ότι ένα πλοίο «κόλλησε» στα Στενά του Σουέζ, το οποίο όμως τελικά απέπλευσε χωρίς να υπάρξουν καθυστερήσεις. Εν συνεχεία όμως, οι τιμές έχασαν τα κέρδη τους γυρίζοντας σε αρνητικό έδαφος όταν ανακοινώθηκαν τα στοιχεία στις ΗΠΑ για τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού που έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν λιγότερο του αναμενομένου, καθώς μεγάλο μέρος της παραγωγής των ΗΠΑ στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού δεν έχει ακόμη επιστρέψει σε λειτουργία μετά τις καταστροφές που άφησε στο πέρασμά του ο τυφώνας Άιντα.  

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 3 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για «μέτρια μείωση» σε μια εβδομάδα όπου τα στοιχεία έχουν «στιγματιστεί μαζικά από τον τυφώνα Άιντα», δήλωσε ο Μάτ Σμίθ, αναλυτής στην Kpler.

Η μείωση ήταν πολύ χαμηλότερη από τη αντίστοιχη των 7,4 εκατομμυρίων βαρελιών που ανέμεναν οι αναλυτές  της S&P Global Platts. 

Οι πιέσεις εντάθηκαν και από το μέτωπο της Κίνας, όταν ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να απελευθερώσει μέρος από τα στρατηγικά της αποθέματα μέσω δημοπρασιών προκειμένου να βοηθήσει τα κινεζικά διυλιστήρια να ελέγξουν το κόστος. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 
  
  

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News