Business & Finance Τρίτη 17/08/2021, 15:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το νέο δίλημμα στον κλάδο των αερομεταφορών

Υποχρεωτικός ή προαιρετικός εμβολιασμός;

Το νέο δίλημμα στον κλάδο των αερομεταφορών

Με τη συζήτηση περί της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών να έχει φουντώσει για τα καλά, ακόμη ένας κλάδος της αμερικανικής οικονομίας φαίνεται ότι είναι απολύτως διαιρεμένος.

Ο λόγος για τις αερομεταφορές, οι οποίες εξετάζουν το ενδεχόμενο των υποχρεωτικών εμβολιασμών σε πιλότους, αεροσυνοδούς και λοιπούς εργαζόμενους.

Οι United Airlines και Hawaiian Airlines έκαναν τον Αύγουστο την αρχή, ανακοινώνοντας ότι όλοι οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ (περίπου 73.000 άτομα) θα πρέπει να εμβολιαστούν εναντίον της Covid.

Το ίδιο εξετάζει να πράξει και η Alaska Airlines, η οποία απασχολεί στις ΗΠΑ περίπου 20.000 άτομα. 

Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχουν οι Delta Airlines, American Airines, Southwest Airlines και JetBlue Airways, οι οποίες έχουν επανειλημμένως ταχθεί εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού, παρότι ενθαρρύνουν τον εμβολιασμό του προσωπικού. 

Βέβαια, η Delta Airlines γνωστοποίησε πρόσφατα ότι εφεξής θα προσλαμβάνει μόνο εμφολιασμένους. 

Την ίδια στιγμή, οι συνδικαλιστικές ενώσεις των πιλότων εξακολουθούν να θεωρούν ότι τα εμβόλια θα πρέπει να γίνονται σε προαιρετική και όχι υποχρεωτική βάση.

Η παραπάνω συζήτηση έχει προσλάβει αυξημένη σημασία τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η παραλλαγή Δέλτα έχει ενισχύσει σημαντικά τη διασπορά του ιού, ενώ έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει την ταξιδιωτική κίνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επίπεδο κυβέρνησης ή πολιτειών, δεν έχει ληφθεί ουδεμία απόφαση υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον κλάδο των αερομεταφορών

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News