Business & Finance Τρίτη 31/08/2021, 22:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνα: Κλείνει το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Τσενγκντού

Κίνα: Κλείνει το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Τσενγκντού

Εντολή για αναστολή της λειτουργίας του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο επιχειρηματικό κέντρο της Τσενγκντού έδωσε η Κίνα, σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους από το αμερικανικό επιχειρείν. 

Το επιμελητήριο γνωστοποίησε στα μέλη του ότι έπρεπε να σταματήσει τις δραστηριότητές του και ότι πλέον δεν πραγματοποιεί δραστηριότητες στο όνομα του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Νοτιοδυτική Κίνα, σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανονισμούς που ισχύουν στην Κίνα. Ωστόσο, δεν έδωσε κάποιο λόγο ή εξήγηση που να δικαιολογεί την εν λόγω απόφασή του. 

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα διέταξε το κλείσιμο του Προξενείου των ΗΠΑ στην Τσενγκντού τον Ιούλιο του 2020 ως αντίποινα στην απόφαση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να διατάξει το κλείσιμο του κινεζικού προξενείου στο Χιούστον.

Η πόλη Τσενγκντού είναι περισσότερο γνωστή σε πολλούς ταξιδιώτες παγκοσμίως για τα pandas και την κουζίνα του. Η μεγάλη ομάδα των πολυεθνικών που επενδύουν στην Κίνα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Intel, την Texas Instruments και την Toyota.

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα παρέμεναν μέχρι τώρα αισιόδοξες για τις προοπτικές τους στη χώρα, όμως τώρα η αλλαγή πολιτικής του Πεκίνου τις αναγκάζει να λαμβάνουν υπόψη τους και άλλους παράγοντες πέραν των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους, δήλωσε ένας πρώην Κινέζος διπλωμάτης και ηγέτης επιχειρηματικών ενώσεων στο «US-China Business Forum» που διοργανώθηκε από το Forbes China, την κινεζική έκδοση του Forbes. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News