Business & Finance Τρίτη 17/08/2021, 11:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bitpanda: Η ευρωπαϊκή πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων τριπλασίασε την αξία της σε 5 μήνες

Bitpanda: Η ευρωπαϊκή πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων τριπλασίασε την αξία της σε 5 μήνες

To Bitpanda, μία ευρωπαϊκή πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, άντλησε 263 εκατ. δολάρια σε νέο γύρο χρηματοδότησης, που ανεβάζει την αποτίμησή της στα 4,1 δισ. δολάρια. 

Πρόκειται για υπερτριπλασιασμό της αξίας του Bitpanda μέσα σε μόλις πέντε μήνες. Μετά και τον προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης, που είχε πραγματοποιηθεί αρχές Μαρτίου, η αποτίμησή του ήταν στα 1,2 δισ. δολάρια. Από τις αρχές του έτους η εταιρεία έχει αντλήσει κεφάλαια ύψους 500 εκατ. δολαρίων από επενδυτές. 

Του νέου γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η Valar Ventures, η εταιρεία που έχει συνιδρύσει ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επενδυτές, Πίτερ Τιλ. Είναι η τρίτη φορά που η Valar στηρίζει την Bitpanda από τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Δεν μου αρέσει να πρέπει να ψάχνω για κεφάλαια. Καταναλώνει πολύ χρόνο» δήλωσε στο CNBC o CEO και συνιδρυτής της εταιρείας, Έρικ Ντέμουθ. 

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος και διαχειριστής hedge fund, Άλαν Χάουαρντ, και η REDO Ventures, επίσης επένδυσαν στον τελευταίο γύρο της Bitpanda μαζί με υφιστάμενους επενδυτές, όπως η LeadBlock Partners και η Jump Capital.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 και έχει την έδρα της στη Βιέννη. Στην πλατφόρμα της οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να πουλήσουν και να αγοράσουν κρυπτονομίσματα και πολύτιμα μέταλλα. Εξετάζει το ενδεχόμενο να μπει και στις συναλλαγές μετοχών. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News