Business & Finance Παρασκευή 13/08/2021, 14:44
ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ

Poly Network: Οι χάκερς επέστρεψαν και τα 600 εκατ. δολάρια. αλλά…

Υπάρχει ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα

Poly Network: Οι χάκερς επέστρεψαν και τα 600 εκατ. δολάρια. αλλά…

Οι χάκερς που πραγματοποίησαν μία από τις μεγαλύτερες ληστείες κρυπτονομισμάτων στην ιστορία, κλέβοντας ether και άλλα ψηφιακά νομίσματα αξίας 600 εκατ. δολαρίων από την πλατφόρμα Poly Network, είχαν υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή ότι δεν ενδιαφέρονται για τα χρήματα, αλλά ήθελαν να δώσουν ένα μάθημα για τα κενά ασφαλείας. Έτσι λοιπόν άρχισαν να επιστρέφουν τη λεία τους. 

Σύμφωνα με την Poly Network έχουν πλέον επιστρέψει το σύνολο σχεδόν των κλεμμένων κρυπτονομισμάτων (μένουν στα χέρια των χάκερς κρυπτονομίσματα αξίας 33 εκατ. δολαρίων). Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Η Poly Network είχε ζητήσει να στείλουν τα χρήματα σε τρία ψηφιακά πορτοφόλια. Ωστόσο κρυπτονομίσματα αξίας 268 εκατ. δολαρίων βρίσκονται σύμφωνα με την εταιρεία αυτή τη στιγμή κλειδωμένα σε έναν λογαριασμό, που απαιτεί κωδικό όχι μόνο από την Poly Network αλλά και από τους χάκερ για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση σε αυτόν. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εξακολουθεί να είναι στο χέρι των χάκερς το εάν τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν πράγματι στην πλατφόρμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την περίοδο της πανδημίας οι κυβερνοεπιθέσεις και δη εκείνες που απαιτούν λύτρα όχι μόνο δεν υποχώρησαν, αλλά πολλαπλασιάστηκαν.

«Ακόμη και βιομηχανικές μονάδες παραγωγής αναγκάστηκαν να κλείσουν εξαιτίας εκβιασμών στον κυβερνοχώρο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Στέφεν Τσίμερμαν, επικεφαλής του Κέντρου Βιομηχανικής Ασφάλειας της Ένωσης Γερμανών Μηχανολόγων (VDMA). Όπως παρατηρεί, την περίοδο της πανδημίας παρατηρήθηκαν μέχρι και φαινόμενα καθυστερήσεων σε εφοδιαστικές αλυσίδες εξαιτίας κυβερνοεπιθέσεων ή απλώς απειλών. Σε κίνδυνο βρίσκονται πολλές εταιρείες: από τον τομέα της ιατρικής μέχρι την αυτοκινητοβιομηχανία.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News