Business & Finance Πέμπτη 12/08/2021, 07:36
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ληστεία κρυπτονομισμάτων: Οι χάκερς επέστρεψαν 260 εκατ. δολάρια

Ληστεία κρυπτονομισμάτων: Οι χάκερς επέστρεψαν 260 εκατ. δολάρια

Σχεδόν το ήμισυ του ποσού της λείας τους έχουν επιστρέψει οι χάκερς, που πραγματοποίησαν μία από τις μεγαλύτερες ληστείες κρυπτονομισμάτων που έχει καταγραφεί ποτέ. 

Οι χάκερς είχαν κλέψει κρυπτονομίσματα αξίας 600 εκατ. δολαρίων από την πλατφόρμα blockchain Poly Network, η οποία και σε ανοιχτή επιστολή της τους είχε καλέσει να έρθουν σε επικοινωνία για να βρουν μία λύση. Έως και το βράδυ της Τετάρτης η εταιρεία είχε ήδη λάβει πίσω κρυπτονομίσματα αξίας 260 εκατ. δολαρίων. 

Όπως έγραψε στο Twitter της είχαν σταλεί Ethereum αξίας 3,3 εκατ. δολαρίων, Binance Smart Chain (BSC) αξίας 256 εκατ. δολαρίων και Polygon αξίας 1 εκατ. δολαρίων. 

Οι δράστες δημοσίευσαν μία «συνέντευξη» τριών σελίδων στην Elliptic, στην οποία ουσιαστικά θέτουν οι ίδιοι ερωτήσεις στον εαυτό τους και απαντούν. Υποστηρίζουν ότι αποφάσισαν να επιστρέψουν τα κρυπτονομίσματα γιατί δεν ενδιαφέρονται για τα χρήματα, ενώ τονίζουν πως αντιλαμβάνονται ότι πληγώνονται άνθρωποι όταν δέχονται επιθέση, αλλά «δεν θα έπρεπε να μαθαίνουν κάτι από την επίθεση αυτή;». 

Διατείνονται ακόμη πως όταν εντόπισαν το κενό ασφαλείας στο δίκτυο της Poly Network φοβήθηκαν ότι η εταιρεία θα θελήσει να κάνει «μπαλώματα» χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν και έτσι αποφάσισαν να πάρουν κρυπτονομίσματα εκατομμυρίων δολαρίων για να την αναγκάσουν να γνωστοποιήσει την υπόθεση. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News