Business & Finance Τετάρτη 14/07/2021, 16:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Παραιτούμαστε όλοι»: Η viral πινακίδα έξω από Burger King στις ΗΠΑ

«Παραιτούμαστε όλοι»: Η viral πινακίδα έξω από Burger King στις ΗΠΑ

«Παραιτούμαστε όλοι, συγγνώμη για την αναστάτωση» γράφει η ταμπέλα έξω από το υποκατάστημα της Burger King στο Lincoln της Νεμπράσκας, στις ΗΠΑ, με το προσωπικό να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη διοίκηση.

«Ήθελαν να βάλουμε μια πινακίδα που να λέει “συγγνώμη, αλλά δεν θα βρείτε κανέναν εδώ πέρα”. Tην αφήσαμε για μία ημέρα, αλλά η διοίκηση μάς ζήτησε να την κατεβάσουμε» τονίζει στο τοπικό δίκτυο ABC η πρώην (πλέον) γενική διευθύντρια του καταστήματος, Rachael Flores.

Έτσι, οι εργαζόμενοι επέλεξαν να εκπέμψουν ένα πιο «ήπιο» μήνυμα. 

Η Flores, μαζί με αρκετούς ακόμη υπαλλήλους, παραιτήθηκαν προ ημερών, δίνοντας προθεσμία δύο εβδομάδων στη διοίκηση, προτού σταματήσουν να έρχονται στο κατάστημα.

Οι λόγοι της παραίτησης είναι πολλοί.

Για αρκετές εβδομάδες εργάζονταν στην κουζίνα σε θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου χωρίς κλιματισμό. Τα αναγκαία διαλείμματα για ξεκούραση είχαν εξαφανιστεί, ενώ η παράταση του ωραρίου ήταν καθημερινή συνήθεια.

Επίσης, για το διοικητικό προσωπικό όλους αυτούς τους μήνες, η κατ’ οίκον εργασία ήταν άγνωστη λέξη. Παρά το γεγονός ότι η πανδημία άλλαξε άρδην το εργασιακό τοπίο, προωθώντας πιο ευέλικτες μορφές απασχόλησης. 

Όμως, ακριβώς η ίδια κατάσταση επικρατεί σε πολλές ακόμη επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα μόνο τον Ιούνιο συνολικά 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι να έχουν παραιτηθεί και να έχουν φύγει οικειοθελώς.

Σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές, το εν λόγω φαινόμενο εδράζεται σε αρκετούς παράγοντες. Από την ανησυχία για την Covid και τις αρνητικές συνθήκες εργασίας έως τα «πλούσια» επιδόματα στήριξης, τα οποία έχουν καταστήσει τις παραιτήσεις πιο εύκολες από ποτέ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από MarketWatch

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News