Business & Finance Σάββατο 3/07/2021, 09:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Big Tech: Κι όμως μέσα στην πανδημία προσέλαβαν 1,7 εκατ. εργαζόμενους

Big Tech: Κι όμως μέσα στην πανδημία προσέλαβαν 1,7 εκατ. εργαζόμενους

Ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας πλήθος εταιρειών αναγκάσθηκαν να απολύσουν εργαζομένους τους ή να τους θέσουν σε προσωρινή αναστολή, οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες  όχι μόνο δεν προέβησαν σε τέτοιες κινήσεις, αλλά απεναντίας προσέλαβαν περισσότερο προσωπικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας buyshares.co.uk, πέντε εξ αυτών οι Amazon, Alibaba, Alphabet, Facebook και PayPal, προσέλαβαν συνολικά ούτε λίγο ούτε πολύ 1,7 εκατ. εργαζόμενους στη διάρκεια του 2020.

Big Tech: Κι όμως μέσα στην πανδημία προσέλαβαν 1,7 εκατ. εργαζόμενους-1

Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες ήταν εκείνες που κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν ξεκάθαρα οι κερδισμένες. Οι Big Tech σημείωσαν ρεκόρ στα έσοδά τους τα προηγούμενα τρίμηνα, ωστόσο η μεγάλη αύξηση της ζήτησης για τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους δημιούργησε με τη σειρά της την ανάγκη για περισσότερο εργατικό δυναμικό.

Τους περισσότερους εργαζόμενους από τις προαναφερόμενες εταιρείες προσέλαβε η Amazon και συγκεκριμένα 500.000, καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο κατά τη διάρκεια της πανδημίας άνθησε. Με σύνολο σχεδόν 1,3 εκατ. εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, ο κολοσσός του διαδικτυακού λιανικού εμπορίου είναι μόλις η δεύτερη αμερικανική επιχείρηση που έχει περισσότερους από 1 εκατ. υπαλλήλους, πίσω από την αλυσίδα λιανικού εμπορίου Walmart με 2,2 εκατ. εργαζόμενους. Τα έσοδα της Amazon το 2020 αυξήθηκαν κατά 37% στα 386 δισ. δολάρια, δημιουργώντας έσοδα της τάξεως των 837.000 για κάθε λεπτό της ώρας.

Big Tech: Κι όμως μέσα στην πανδημία προσέλαβαν 1,7 εκατ. εργαζόμενους-2

Στη δεύτερη θέση ωστόσο αρκετά πιο μακριά βρίσκεται ο επίσης κινεζικός κολοσσός του διαδικτυακού λιανικού εμπορίου Alibaba, που αύξησε κατά 113% τους εργαζόμενους στους 251.000.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Alphabet, μητρικής της Google, με συνολικά 135.000 εργαζόμενους, αυξάνοντάς τους κατά 16.400, στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Facebook με 58.600 εργαζόμενους, προσθέτοντας 13.600 νέους υπαλλήλους και στην πέμπτη η PayPal, η οποία αύξησε το εργατικό της δυναμικό κατά 14%, με συνολικά 26.500 εργαζόμενους.

Big Tech: Κι όμως μέσα στην πανδημία προσέλαβαν 1,7 εκατ. εργαζόμενους-3

moneyreview.gr με πληροφορίες από buyshares.co.uk

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News