Business & Finance Σάββατο 5/06/2021, 18:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Μηδενικούς ρύπους σε όσες εταιρείες ενδιαφέρονται για κρατικές συμβάσεις

Οι κανόνες θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο

Βρετανία: Μηδενικούς ρύπους σε όσες εταιρείες ενδιαφέρονται για κρατικές συμβάσεις

Οι εταιρείες που θα υποβάλλουν προσφορές για συμβάσεις με τη βρετανική κυβέρνηση πρέπει να δεσμευθούν για μηδενικές εκπομπές έως το 2050 και παράλληλα να δημοσιεύσουν τα σχέδιά τους πώς προτίθενται να προχωρήσουν στη μείωσής τους.

Τους νέους κανόνες αυτούς κανόνες ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η βρετανική κυβέρνηση και συμπεριλαμβάνονται στα σχέδιά της και τη δέσμευσή της να μηδενίσει τις εκπομπές άνθρακα από την ατμόσφαιρα μέχρι τα μέσα του τρέχοντος αιώνα.

«Η κυβέρνηση ξοδεύει περισσότερα από 290 δισεκατομμύρια λίρες για προμήθειες κάθε χρόνο, οπότε είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την αγοραστική δύναμη για να βοηθήσουμε να μετατρέψουμε την οικονομία μας με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Αυτά τα μέτρα θα βοηθήσουν να “πρασινίσουμε” την οικονομία μας, χωρίς να επιβαρύνουν υπερβολικά τις επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρομεσαίες», δήλωσε ο υπουργός Αποτελεσματικότητας και Μετασχηματισμού Θίοντορ Άγκνιου.

Οι κανόνες θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο και θα ισχύουν για όλους τους υποψήφιους προμηθευτές που θα υποβάλλουν προσφορές για συμβάσεις άνω των 5 εκατ. λιρών ετησίως. Όποιοι δεν συμμορφώνονται θα αποκλείονται από τον εκάστοτε διαγωνισμό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News