Business & Finance Δευτέρα 10/05/2021, 09:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Οι συζητήσεις για διαζύγιο άρχισαν το 2019 εξαιτίας… Έπστιν

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Οι συζητήσεις για διαζύγιο άρχισαν το 2019 εξαιτίας… Έπστιν

Η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς άρχισε να μιλάει με δικηγόρους για το διαζύγιο περισσότερο από έναν χρόνο πριν αυτό τελικά ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα. Αυό μεταδίδει η Wall Street Journal, υποστηρίζοντας ότι τη διαδικασία εκκίνησαν οι ανησυχίες της Μελίντα για τη διασύνδεση του συζύγου της με τον Τζέφρι Έπστιν. 

Η 56χρονη είχε μιλήσει με διάφορα δικηγορικά γραφεία από τον Οκτώβριο του 2019, λέγοντας ότι ο γάμος της «έχει οριστικά τελειώσει», όπως αναφέρει η WSJ επικαλούμενη έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή της. Το δημοσίευμα αναφέρει μάλιστα ότι οι ανησυχίες της για τις διασυνδέσεις του Μπιλ Γκέιτς με τον Έπστιν (που διωχθεί για αποπλάνηση ανηλίκων και βιασμό και αυτοκτόνησε στη φυλακή) είχαν αρχίσει τουλάχιστον από το 2013.

Οι New York Times είχαν δημοσιεύσει τον Οκτώβριο του 2019 ότι ο δισεκατομμυριούχους είχε συναντηθεί με τον Έπστιν πολλές φορές και μία φορά είχε μείνει έως αργά στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη. Εκπρόσωπος της Μicrosoft είχε επισημάνει ότι οι τότε συναντήσεις είχαν να κάνουν με σχέδια για τη χρηματοδότηση φιλανθρωπικών έργων. 

Οι επίσημες διαπραγματεύσεις για το διαζύγιο άρχισαν κατά την πανδημία, περιλαμβάνοντας νομικές ομάδες με διαμεσολαβητή, που κλήθηκαν να χωρίσουν την περιουσία τους ύψους τουλάχιστον 145 δισ. δολαρίων σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News