Business & Finance Κυριακή 9/05/2021, 16:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Elon Musk: H αποκάλυψη ότι έχει Asperger και τα αστεία του στο SNL

Elon Musk: H αποκάλυψη ότι έχει Asperger και τα αστεία του στο SNL

Ο οραματιστής επιχειρηματίας και δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, Elon Musk, αποκάλυψε ότι έχει σύνδρομο Asperger, μία αναπτυξιακή διαταραχή στο ευρύτερο φάσμα του αυτισμού. Οι άνθρωποι με Asperger προσλαμβάνουν και επεξεργάζονται διαφορετικά τα ερεθίσματα και τις πληροφορίες από το περιβάλλον.

Ο 49χρονος αποκάλυψε αυτή την πληροφορία κατά την παρουσίαση του Saturday Night Live. Είπε ότι είναι ο πρώτος παρουσιαστής του SNL με Asperger είπε χαρακτηριστικά, με το πλήθος να τον χειροκροτεί. 

Ο ιδρυτής των Tesla και SpaceX ήταν μία επιλογή – έκπληξη για το SNL, που συνήθως προσκαλεί σε αυτόν τον ρόλο διάσημους τραγουδιστές, ηθοποιούς, σελέμπριτις, ακόμη και πολιτικούς, αλλά σπάνια επιχειρηματίες. 

«Δεν έχω πάντα ιδιαίτερο τονισμό ή παραλλαγή στον τρόπο με τον οποίο μιλάω, κάτι που μου λένε ότι είναι τέλειο για κωμωδία» αστειεύθηκε κατά τον μονόλογό του. «Ουσιαστικά γράφω ιστορία απόψε ως το πρώτο άτομα με Asperger που παρουσιάζει το SNL». Στο πλευρό του βρέθηκε για λίγο και η μητέρα του, με την οποία θυμήθηκαν πως όταν ήταν 12 ετών είχε φτιάξει το δικό του βιντεοπαιχνίδι με διαστημικά αεροσκάφη. 

Ο κ. Musk ο οποίος έχει περισσότερους από 53 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter αστειεύθηκε επίσης και για τη χρήση των social media. Στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει έντονη κριτική, ακόμη και νομικές περιπέτειες εξαιτίας των αναρτήσεών του στο Twitter.

«Κοιτάχτε, ξέρω ότι μερικές φορές λέω ή ποστάρω περίεργα πράγματα, αλλά έτσι δουλεύει το μυαλό μου» είπε. «Προς όποιον ενδεχομένως να αισθάνεται προσβεβλημένος, θέλω απλά να πω ότι έδωσα νέα μορφή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στέλνω ανθρώπους στον Άρη. Τι περιμένατε, να είμαι ένας άνετος, κανονικός τύπος»; “

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Dogecoin, το κρυπτονόμισμα που δημιουργήθηκε ως φάρσα το 2013 και φέτος έχει την αξία του να κάνει άλμα 14.000%. 

Το χαρακτήρισε ως ένα «ασταμάτητο όχημα, που θα κατακτήσει τον κόσμο», αλλά αργότερα είπε ότι έκανε πλάκα. Στον απόηχο της επισήμανσης αυτής το Dogecoin έκανε βουτιά 30%. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News