Business & Finance Τετάρτη 5/05/2021, 19:37
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Μία «ανάσα» από τα 70 δολάρια η τιμή brent

Μία «ανάσα» από τα 70 δολάρια η τιμή brent

Σε άνοδο για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση η αγορά πετρελαίου, καθώς τα αποθέματα αργού μειώθηκαν περισσότερο του αναμενομένου και τα περιοριστικά μέτρα σε ΗΠΑ και Ευρώπη αποσύρονται σταδιακά, προοιωνίζοντας αύξηση της ζήτησης σε καύσιμα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Η τιμή brent έφθασε μία ανάσα από τα 70 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο άνω της μίας ποσοστιαίας μονάδας, ενώ η τιμή αργού κινήθηκε πάνω από τα 66 δολάρια με άνοδο κοντά στο 1%. Και οι δύο τιμές εκτινάχθηκαν σήμερα στο υψηλότερο επίπεδo από τα μέσα Μαρτίου.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 8 εκατ.βαρέλια στη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 30 Απριλίου, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν ταυτόχρονα κατά 4,1 εκατ.βαρέλια ημερησίως, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από πέρυσι το Μάρτιο, με την παραγωγή των αμερικανικών διυλιστηρίων να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο επίσης από το Μάρτιο του 2020. 

Υποστηρικτικά λειτούργησαν και τα θετικά στοιχεία για τον κλάδο παροχής υπηρεσιών στην Ευρωζώνη για το μήνα Απρίλιο που έδειξαν για πρώτη φορά ότι ο συγκεκριμένος τομέας επέστρεψε σε ανάπτυξη. «Η μερική άρση των περιοριστικών μέτρων, η προσμονή του τουρισμού και το κλίμα που δημιουργεί το σημαντικό ψυχολογικό φράγμα των 70 δολαρίων αναμένεται να ωθήσουν σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα τις τιμές πετρελαίου», εκτιμά  αναλυτής της Commerzbank.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News