Business & Finance Παρασκευή 30/04/2021, 18:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Αισιοδοξία για επίλυση της διαμάχης με τις ΗΠΑ για την Airbus

Βρετανία: Αισιοδοξία για επίλυση της διαμάχης με τις ΗΠΑ για την Airbus

Την αισιοδοξία ότι στη μακροχρόνια εμπορική διαμάχη μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ για τις παράνομες επιδοτήσεις σε Airbus και Boeing, θα βρεθεί λύση προτού εκπνεύσει η προθεσμία για το πάγωμα των εκατέρωθεν δασμών τον ερχόμενο Ιούλιο, εξέφρασε σήμερα Παρασκευή, η Βρετανία, διά στόματος της υπουργού Εμπορίου, Λιζ Τρους.

Η Βρετανία ως πρώην μέλος της Ε.Ε. και ως κατασκευάστρια εξαρτημάτων για τα αεροσκάφη της Airbus, συμμετέχει σε αυτές στις συνομιλίες. Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον ήρθαν σε συμφωνία τον περασμένο Μάρτιο να αναστείλουν την εκατέρωθεν επιβολή δασμών προκειμένου να δοθεί άλλη μια ευκαιρία στις μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις.

Όπως ανέφερε η Βρετανίδα υπουργός, επί του παρόντος οι δύο πλευρές εργάζονται στις λεπτομέρειες για το τελικό κείμενο της συμφωνίας με τις διαπραγματεύσεις να επικεντρώνονται στην «πειθαρχία των επιδοτήσεων» στον κλάδο της αεροδιαστημικής.

«Είμαι αποφασισμένη να εξασφαλίσω ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα διαθέτει μια ισχυρή αεροδιαστημική βιομηχανία και ότι θα καταλήξουμε σε μια επίλυση με τις ΗΠΑ», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξής της.

Ερωτηθείσα εάν είναι πιθανή μια μόνιμη επίλυση έως το τέλος του προσωρινού παγώματος των δασμών, απάντησε: «Ναι. Βρισκόμαστε ήδη σε λεπτομερείς συζητήσεις».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News