Business & Finance Σάββατο 9/01/2021, 15:47
ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ

Airbus: Ξεπέρασε τη Boeing σε παραδόσεις αεροσκαφών το 2020

Airbus: Ξεπέρασε τη Boeing σε παραδόσεις αεροσκαφών το 2020

H Αirbus παρέδωσε 566 αεροσκάφη το 2020, διατηρώντας την πρώτη θέση της στην παγκόσμια αγορά αεροσκαφών για δεύτερο έτος, καθώς η ανταγωνίστριά της Boeing δέχθηκε πιέσεις κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους από την καθήλωση στο έδαφος του 737 MAX, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι παραδόσεις ωστόσο του ευρωπαϊκού κολοσσού αεροναυπηγικής μειώθηκαν 34% από το επίπεδο ρεκόρ των 863 αεροσκαφών του 2019, καθώς η κρίση του κορωνοϊού έπληξε τα αεροπορικά ταξίδια. Από την πλευρά της, η Boeing παρέδωσε 118 αεροσκάφη, με αυτές των MAX να επαναλαμβάνονται το Δεκέμβριο.

Στις ακυρώσεις των παραγγελιών από την Airbus συγκαταλέγεται αυτή από τη μαλαισιανή AirAsia X και συνολικά ο ευρωπαϊκός κολοσσός είχε ακυρώσεις για 26 αεροσκάφη τύπου Α350, γεγονός που αντανακλά τη μείωση στα υπερατλαντικά ταξίδια, ένας τομέας που αναμένεται να ανακάμψει με τον πιο αργό ρυθμό.

Η Airbus αναμένεται να οργανώσει μία συνάντηση με κορυφαίους προμηθευτές της τους επόμενους μήνες, εν μέσω φημολογιών ότι μπορεί να καθυστερήσει την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής της, καθώς η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα έξαρση του κορωνοϊού, σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας. 

Πηγή: Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News