Business & Finance Παρασκευή 19/03/2021, 18:05
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα στις ΗΠΑ κατά της Visa για μονοπωλιακές πρακτικές 

Έρευνα στις ΗΠΑ κατά της Visa για μονοπωλιακές πρακτικές 

Έρευνα έχει ξεκινήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ κατά της εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών Visa, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal σήμερα Παρασκευή, για φερόμενες μονοπωλιακές πρακτικές στο δίκτυό της των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. 

Η αντιμονοπωλιακή υπηρεσία του υπουργείου διερευνά αν η μια εκ των δύο μεγαλύτερων εταιρειών ηλεκτρονικών πληρωμών στον κόσμο, περιόριζε τις επιλογές των εμπόρων να δρομολογούν τις συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες σε δίκτυα με μικρότερες χρεώσεις γι αυτούς. 

Η έρευνα της υπηρεσίας θα επικεντρωθεί κυρίως για τις συναλλαγές στο διαδίκτυο, ωστόσο οι αξιωματούχοι του υπουργείου θα εξετάσουν επίσης και περιπτώσεις συναλλαγών που διεκπεραιώθηκαν σε καταστήματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα. 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκινά την έρευνα λίγο μετά αφότου κατέθεσε αγωγή κατά της εξαγοράς fintech Plaid, ύψους 5,3 δισ. δολαρίων από τη Visa, επικαλούμενο αντιμονοπωλιακούς λόγους.  

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε υποστηρίξει ότι η συμφωνία «θα περιόριζε τον ανταγωνισμό» για τη Visa, η οποία όπως τόνιζε έχει το «μονοπώλιο στις διαδικτυακές συναλλαγές».

Η νέα έρευνα εξετάζει επίσης εάν οι πρακτικές της εταιρείας της επιτρέπουν να διατηρεί το κυρίαρχο μερίδιο αγοράς της παράνομα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, WSJ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News