Business & Finance Παρασκευή 29/01/2021, 22:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποπέμθηκε ο επικεφαλής της BaFin για το σκάνδαλο της Wirecard

Αποπέμθηκε ο επικεφαλής της BaFin για το σκάνδαλο της Wirecard

Αποπέμθηκε από τη θέση του ο επικεφαλής της οικονομικής ρυθμιστικής αρχής της Γερμανίας, BaFin, μετά τη μεγάλη αποτυχία της να εντοπίσει τη σωρεία παρανομιών πριν από την κατάρρευση της εταιρείας επεξεργασίας ηλεκτρονικών πληρωμών Wirecard.

«Το σκάνδαλο της Wirecard αποκάλυψε ότι η οικονομική εποπτεία της Γερμανίας χρειάζεται αναδιοργάνωση», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Η αποτυχία ελέγχου της Wirecard έχει συγκλονίσει τη Γερμανία, η οποία ξεκίνησε ως εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών σε ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών και πορνογραφίας, πριν θεωρηθεί το αστέρι του γερμανικού κλάδου fintech και να εξελιχθεί εντέλει στη μεγαλύτερη οικονομική απάτη στη χώρα. 

Το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι η απόφαση της αντικατάστασης του Χούφελντ ήταν κοινή συναινέση και προηγείται των ανακοινώσεων του υπουργείου για αναδιάρθρωση του οργανισμού την επόμενη εβδομάδα.

Οι φωνές για παραίτηση του Χούφελντ πληθύναν την Πέμπτη, όταν η BaFin κατήγγειλε έναν από τους αξιωματούχους της φερόμενο ως ύποπτο για διακίνηση εμπιστευτικών πληροφοριών που σχετίζονται με την Wirecard, λίγο πριν από την κατάρρευση της εταιρείας.

Στη ανακοίνωση του υπουργείου ο Χούφελντ δήλωσε ότι η BaFin είχε αποκτήσει οντότητα και συνέπεια κατά τη διάρκεια της εξαετούς θητείας του ως πρόεδρος. «Επί του παρόντος υπάρχουν και άλλα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν», είπε, ευχόμενος στον διάδοχό του τα καλύτερα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News