Business & Finance Δευτέρα 8/03/2021, 14:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε υψηλό πλέον του έτους το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο 

Σε υψηλό πλέον του έτους το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο 

Σε υψηλό πέραν του έτους σκαρφάλωσε ο δείκτης του επενδυτικού κλίματος στην Ευρωζώνη, καταγράφοντας μάλιστα εντυπωσιακή μεταβολή σε σχέση με τον Φεβρουάριο, αντανακλώντας σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες για άνοιγμα των οικονομιών καθώς τα προγράμματα εμβολιασμού εκτυλίσσονται. 

Ειδικότερα ο δείκτης του οικονομικού ινστιτούτου Sentix για το επενδυτικό κλίμα αναρριχήθηκε στις 5 μονάδες τον Μάρτιο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2019 πριν ακόμη ο κορωνοϊός εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, από -0,2 μονάδες ένα μήνα νωρίτερα και έναντι εκτιμήσεων για ανάγνωση στις 1,9 μονάδες. 

Ο δείκτης που αντανακλά τις προσδοκίες σημείωσε άνοδο στις 32,5 μονάδες, από 31,5 τον Φεβρουάριο, με τον δείκτη της αποτίμησης της τωρινής κατάστασης να βελτιώνεται αισθητά από το -27,5 τον Φεβρουάριο στο -19,3.

Στις προσδοκίες για επιτυχή εξέλιξη των προγραμμάτων εμβολιασμού αποδίδει την αλλαγή του επενδυτικού κλίματος, το ινστιτούτο Sentix στο δελτίο του. 

«Επί του παρόντος οι εξελίξεις υποδεικνύουν το άνοιγμα των οικονομιών, κάτι στο οποίο στοιχηματίζουν και οι επενδυτές».
Παράλληλα, όπως τονίζει, οι επενδυτές επίσης διακρίνουν ανοδικές πληθωριστικές πιέσεις, οι οποίες θα προκληθούν από την επεκτατική νομισματική και δημοσιονομική πολιτική, όπως και από την ενίσχυση της ζήτησης. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News