Business & Finance Δευτέρα 8/03/2021, 13:37
BUSINESS & FINANCE

ManpowerGroup: 10 πράγματα που μπορούν να κάνουν οι εταιρείες για την ισότητα των φύλων

ManpowerGroup: 10 πράγματα που μπορούν να κάνουν οι εταιρείες για την ισότητα των φύλων

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις εργαζόμενες γυναίκες είναι ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρη την οικονομία, καθώς η υποεκπροσώπηση τους στις επιχειρήσεις δημιουργεί έλλειψη σε άκρως απαραίτητες δεξιότητες, στην ηγεσία και τους πόρους, επισημαίνει ο όμιλος ManpowerGroup. Τη σημερινή εποχή, οι εργοδότες είναι απαραίτητο να υποστηρίζουν τις γυναίκες στο ανθρώπινο δυναμικό τους, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην αλλαγή της επικρατούσας δυναμικής των φύλων στον χώρο εργασίας, τονίζεται. Ο όμιλος ManpowerGroup καταγράφει δράσεις που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα από τους οργανισμούς με στόχο την υποστήριξη της ισότητας των φύλων.

1.Επικοινωνήστε τα οφέλη της γυναικείας εκπροσώπησης

Η πρόοδος προς την ισότητα των φύλων στον χώρο εργασίας είναι εκ των ων ουκ άνευ. Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα: Οι εταιρείες με γυναίκες σε ηγετικές θέσεις είναι περισσότερο αποδοτικές. Στον ιδιωτικό τομέα, πολλές μελέτες καταδεικνύουν ότι η ύπαρξη περισσότερων γυναικών στο ανθρώπινο δυναμικό και η μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ των 2 φύλων στην ηγεσία, βελτιώνει το μερίδιο παραγωγικότητας- απόδοσης, τα επιχειρηματικά αποτελέσματα και τα συνολικά οικονομικά μεγέθη. 

2.Κατάργηστε τα εμπόδια

Αναγνωρίστε τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν ιστορικά οι γυναίκες στην εργασία – έλλειψη προτύπων, παγιωμένα εργασιακά μονοπάτια και έλλειψη πρόσβασης σε δίκτυα επιρροής και υποστήριξης – και εντοπίστε τρόπους κατάργησής τους. Ξεκινήστε με ενεργή ακρόαση. Οι καλύτεροι ηγέτες ρωτούν τις γυναίκες τι χρειάζονται για να πετύχουν.

3.Καθιερώστε την εργασία από το σπίτι 

Όπως έχουμε δει τον τελευταίο χρόνο, η διαχείριση πραγματοποιείται μέσα από νέες ρυθμίσεις. Βρείτε τρόπους για να δημιουργήσετε ευελιξία σε ρόλους που προηγουμένως θεωρούνταν «άκαμπτοι».

4.Ξεκινήστε θετικά

Διαχειριστείτε τον σχεδιασμό διαδοχής πιο γενναία. Αντί να πείτε, «Δεν έχει την εμπειρία», ρωτήστε, «Τι χρειαζόμαστε για να κάνουμε για να λειτουργήσει;». Αντιμετωπίστε τις προκλήσεις.

5.Όλα ξεκινούν από την κορυφή της ηγεσίας

Για να δείξετε τη δέσμευσή σας αναφορικά με την αύξηση των γυναικών σε θέσεις ηγεσίας, η αλλαγή θα πρέπει να ξεκινήσει από την κορυφή. Η ηγεσία είναι υπεύθυνη για την πρόοδο και τα αποτελέσματα της.

6.Δημιουργείστε μετρήσιμους στόχους

Οι ηγέτες οφείλουν να γνωρίζουν ακριβώς πού χρειάζονται οι γυναίκες να βρίσκονται. Η εξέταση των μακροπρόθεσμων νούμερων δεν αρκεί. Προσδιορίστε μια στρατηγική ταλέντων συμπεριλαμβάνοντας το πώς θα αλλάξουν τα πράγματα, τι θα πετύχετε και πότε.

7.Εστιάστε στο αποτέλεσμα

Αναβαθμίστε τις διαδικασίες αξιολόγησης της απόδοσης των γυναικών και τις μετρήσεις σας ώστε να διασφαλίσετε ότι εστιάζετε στα πραγματικά αποτελέσματα και, κυρίως, ότι δεν συμπεριλαμβάνετε αξιολογήσεις από την περίοδο του lockdown όπου υπήρχε η ανάγκη της φροντίδας των παιδιών. 

8.Προσδιορίστε παραπλήσια σύνολα δεξιοτήτων για νέους ρόλους

Δείξτε πώς οι σύντομες και εντατικές εκπαιδεύσεις αναβάθμισης δεξιοτήτων μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αναλάβουν νέους ρόλους.

9.Προσεγγίστε την ευμάθεια ως τον σημαντικότερο ισοσταθμιστή

Τώρα είναι η στιγμή να βοηθήσετε τις γυναίκες εργαζόμενους να αναπτύξουν τεχνικές δεξιότητες σε ταχύτητα και κλίμακα, προσλαμβάνοντας παράλληλα άτομα με ικανότητα ευμάθειας- την επιθυμία και την ικανότητα να μάθουν νέες δεξιότητες. Αυτό μπορεί να διαφοροποιήσει την διαμόρφωση ενός μέλλοντος στο οποίο όλοι μπορούν να είναι έτοιμοι για εργασιακούς ρόλους υψηλού δυναμικού.

10.Προσλάβετε άτομα με προσωπικές δεξιότητες

Όταν αναζητάτε εργαζόμενους με χαρακτήρα ευμάθειας, αναζητήστε προσωπικές δεξιότητες όπως επικοινωνία, συνεργασία και δημιουργικότητα. Αυτές είναι οι πιο πολύτιμες – και δυσεύρετες– ανθρώπινες δυνάμεις στη σημερινή αγορά εργασίας. Οι εργαζόμενοι που έχουν αυτά τα στοιχεία μπορούν να πραγματοποιήσουν ομαλότερες μεταβάσεις σε νέους ρόλους ή αλλαγές σταδιοδρομίες.

«Τα καλά νέα είναι ότι το μέλλον που αναζητούν οι γυναίκες αναφορικά με την εργασία είναι πιο κοντά από αυτό που παρουσιάζει η σχετική έρευνα αναφορικά με το τι Αναζητούν οι Εργαζόμενοι – μεγαλύτερη ευελιξία, διαδικτυακές μεθόδους, εμπιστοσύνη και ολοκληρωμένες διαδικασίες. Ισότητα», καταλήγει ο όμιλος ManpowerGroup. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News