Business & Finance Παρασκευή 19/02/2021, 22:01
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ

Στον «πάγο» η βιομηχανία του σκι στις ιταλικές και γαλλικές Αλπεις

Στον «πάγο» η βιομηχανία του σκι στις ιταλικές και γαλλικές Αλπεις

Πολλοί ήταν αυτοί που απογοητεύθηκαν από την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να καθυστερήσει το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων στις ιταλικές Αλπεις. Αρχικά, η ιταλική κυβέρνηση είχε δώσει το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων στις 15 Φεβρουαρίου, με την ελπίδα της επιστροφής στην κανονικότητα μετά από 11 μήνες περιοριστικών μέτρων. Ομως, η νέα κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι ανέβαλε το άνοιγμα με το φόβο της εξάπλωσης των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού. 

Στην Ιταλία, η βιομηχανία των χειμερινών σπορ αποφέρει ετησίως έσοδα της τάξης των 7 δισ.ευρώ και απασχολεί περί τους 120.000 εργαζομένους, αναφέρει η Βαλέρια Γκέζι, πρόεδρος της Anef, ένωσης εταιρειών για εξοπλισμό και εγκαταστάσεις σκι, σε δηλώσεις της στους FT. 

Αντίστοιχη είναι και η στάση της γαλλικής κυβέρνησης, η οποία αποφάσισε να παρατείνει το κλείσιμο των χιονοδρομικών της τουλάχιστον έως το τέλος του μηνός. Δεν ακολουθούν όμως όλες οι χώρες την ίδια στάση, καθότι Ελβετία και Αυστρία αποφάσισαν να τα κρατήσουν ανοικτά. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει εκφράσει το θυμό του για την απόφαση της Ελβετίας και έχει απειλήσει να λάβει περιοριστικά και αποφασιστικά μέτρα για να εμποδίσει τους Γάλλους να διασχίσουν τα σύνορα και να μεταβούν στα εκεί χιονοδρομικά. 

Και στην Αυστρία, όπου τα χειμερινά σπορ εκτιμάται ότι στηρίζουν τη μία σε κάθε 14 θέσεις εργασίας, οι πολιτικές και οικονομικές πιέσεις να κρατηθούν τα χιονοδρομικά θέρετρα ανοικτά ήταν τεράστια. Η βιομηχανία σκι και στην χώρα αυτή έχει πληγεί σημαντικά. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News