Business & Finance Παρασκευή 19/02/2021, 20:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για κύμα εταιρικών πτωχεύσεων προειδοποιεί η Fed 

Για κύμα εταιρικών πτωχεύσεων προειδοποιεί η Fed 

Οι κίνδυνοι για ένα κύμα εταιρικών πτωχεύσεων παραμένουν σημαντικοί το επόμενο διάστημα, παρά το γεγονός ότι η αμερικανική οικονομία θα ανακάμπτει από την πανδημία του κορωνοϊού, προειδοποιεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, στην εξαμηνιαία έκθεσή της την οποία θα καταθέσει στο Κογκρέσο αναφορικά με τη νομισματική της πολιτική.

Όπως τονίζει η Fed, ο επιχειρηματικός δανεισμός «βρίσκεται πλέον κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα». Παρόλο που τα μεγάλου ύψους ταμειακά διαθέσιμα, τα χαμηλά επιτόκια και η οικονομική ανάπτυξη ενδέχεται να μειώσουν τα προβλήματα στο εγγύς μέλλον, «οι κίνδυνοι για τις μικρές τις μεσαίες και για κάποιες μεγάλες εταιρείες να κατασθούν αφερρέγγυες, παραμένουν σημαντικοί».

Ενώ οι ισολογισμοί των τραπεζών και η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών παραμένουν σε λογικά επίπεδα, τα σχόλια για το επιχειρηματικό χρέος υποδεικνύουν την πιθανότητα η ανάκαμψη μετά την πανδημία να καθυστερήσει, με τις περισσότερες εταιρείες να έχουν προβεί σε δανεισμό προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια από τις πιο δύσκολες χρονιές στην ιστορία.

Ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ θα παρουσιάσει την έκθεση σε ξεχωριστές ακροάσεις ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας την ερχόμενη Τρίτη και της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τετάρτη, ενώ θα δεχθεί και ερωτήσεις από τους βουλευτές για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, μετά την κατάθεσή του.

Αυτή θα είναι η πρώτη του εμφάνιση Κογκρέσο από τότε που οι Δημοκρατικοί ανέλαβαν την εξουσία στις ΗΠΑ. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters  

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News