Business & Finance Κυριακή 14/02/2021, 21:08
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

VW: Καμιά ανησυχία από τα σχέδια της Apple για δικό της όχημα

VW: Καμιά ανησυχία από τα σχέδια της Apple για δικό της όχημα

Καμιά ανησυχία δεν νιώθει από τα σχέδια της Apple να κυκλοφορήσει επιβατικό όχημα, στο οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία μπαταρίας της, διαβεβαίωσε σήμερα Κυριακή η Volkswagen ,διά στόματος του διευθύνοντα συμβούλου της. 

Σε συνέντευξή του στη γερμανική  εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο Χέμπερτ Ντις, τόνισε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν είναι ο τυπικός κλάδος της τεχνολογίας, όπου κάποιος μπορεί να χαράξει την πορεία του με ένα βήμα. «Η Apple δεν θα το καταφέρει αυτό εν μία νυκτί», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τον Δεκέμβριο, η Apple έχει επιταχύνει αρκετά τις διαδικασίες για να κυκλοφορήσει το δικό της ηλεκτρικό επιβατικό όχημα έως το 2024, βοηθούμενη από τη μείωση του κόστους στην τεχνολογία μπαταριών.

Ενώ τα σχέδια της Apple επίσημα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, ο Ντις υποστήριξε ότι οι προθέσεις της είναι«λογικές», από τη στιγμή που η εταιρεία έχει εμπειρία στην ανάπτυξη μπαταριών και λογισμικού, στον σχεδιασμό, ενώ όπως τόνισε διαθέτει τεράστια ποσά για να αξιοποιήσει αυτές τις ικανότητές της. «Ωστόσο, δεν φοβόμαστε», τόνισε.

Η Volkswagen σχεδιάζει να αναπτύξει ένα λογισμικό για αυτόνομα αυτοκίνητα, για να διασφαλίσει ότι μπορεί να ανταγωνισθεί με τις εταιρείες τεχνολογίας, αναφορικά με τα δεδομένα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News