Business & Finance Κυριακή 5/05/2024, 19:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσο ασφαλής είναι η πλουσιότερη χώρα του κόσμου; Μία Birkin και ένα κοινωνικό πείραμα

Πόσο ασφαλής είναι η πλουσιότερη χώρα του κόσμου; Μία Birkin και ένα κοινωνικό πείραμα

Με κατά κεφαλήν ΑΕΠ που ξεπερνά τις 240 χιλιάδες δολάρια, το Μονακό είναι, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η πλουσιότερη χώρα του κόσμου. Το δεύτερο μικρότερο κράτος στον κόσμο, εκτείνεται μόλις σε 2,02 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά «χωρά» 12.261 εκατομμυριούχους.

Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά ασφαλή χώρα, κάτι το οποίο μία influencer θέλησε να δοκιμάσει, αφήνοντας την πανάκριβη Hermes Birkin τσάντα της στον δρόμο. Όπως διαπίστωσε, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να την κλέψει.

Το βίντεο που ανέβασε στα social media η influencer, την δείχνει να αφήνει μία τσάντα αξίας περίπου 10.000 δολαρίων σε ένα εμφανές σημείο στο πεζοδρόμιο και να καταγράφει τη σκηνή από απόσταση.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The High Society™ (@thehighsociety)

Παρότι πρόκειται για μία διάσημη τσάντα που δεν περνά απαρατήρητη, κανένας από τους περαστικούς δεν έδειξε να της ρίχνει έστω μια ματιά.

Μετά από 18 λεπτά, η influencer πήρε ξανά στα χέρια της την τσάντα και αποχώρησε.

Το 2023, ένας κάτοικος του Ντουμπάι είχε πραγματοποιήσει ένα παρόμοιο κοινωνικό πείραμα, για να δείξει πόσο ασφαλής είναι η πόλη. Άφησε μία εντυπωσιακή Rolls Royce Cullinan με τα κλειδιά πάνω στο καπό.

Παρότι σε άλλες πόλεις αυτό θα ήταν μια «πρόσκληση» για τους επίδοξους κλέφτες του αυτοκινήτου που κοστίζει πάνω από 350.000 δολάρια,  στο Ντουμπάι δεν συνέβη το παραμικρό. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πήγε στο γυμναστήριο, έκανε την προπόνησή του και επέστρεψε, για να βρει το αυτοκίνητο εκεί όπου το είχε αφήσει.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η Hermès δεν θέλει να αγοράσετε τις τσάντες της

Πώς η Gucci έφτασε να πωλείται στα… καλάθια – Τι θα κάνει ο Pinault;

Η Chanel εξηγεί γιατί η πιο διάσημη τσάντα της κοστίζει 10.000 ευρώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS