Business & Finance Δευτέρα 22/04/2024, 19:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρώπη και ΗΠΑ δεν πρέπει να εμπλακούν σε αγώνα επιδοτήσεων επαναλαμβάνει η Lagarde 

Ευρώπη και ΗΠΑ δεν πρέπει να εμπλακούν σε αγώνα επιδοτήσεων επαναλαμβάνει η Lagarde 

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde επανέλαβε ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποφύγουν να προσφέρουν υπερβολικά οικονομικά προνόμια σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την ανάπτυξη.

«Δεν πρέπει να εμπλακούμε σε έναν αγώνα επιδοτήσεων μεταξύ των οικονομιών μας, ο οποίος οδηγεί σε ένα αέναο παιχνίδι χωρίς κανένα αποτέλεσμα», δήλωσε η Lagarde τη Δευτέρα σε ομιλία της στο Πανεπιστήμιο Yale όπως αναμεταδίδει το Bloomberg.

«Αντ’ αυτού, θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε τη συνολική δυναμική που έχουμε στο διεθνές εμπόριο ώστε να αποθαρρύνουμε τους άλλους από αντιανταγωνιστικές πρακτικές, αυξάνοντας παράλληλα την ελεύθερη ροή ιδεών μεταξύ μας -ένα παιχνίδι με θετικό αποτέλεσμα», είπε.

Οι παρατηρήσεις της απηχούν τα σχόλια που είχε κάνει η ίδια την περασμένη εβδομάδα, η οποία εκτιμά ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ θα εξυπηρετούνταν καλύτερα αν εξασφάλιζαν «σότιμους όρους ανταγωνισμού μεταξύ των χωρών που τηρούν τους κανόνες», ενώ παράλληλα θα ενεργούσαν δυναμικά όταν οι κανόνες παραβιάζονται για τη δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού.

Moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Θολώνει το τοπίο για τις αγορές – Ανησυχία για νέο «μαύρο κύκνο»

Πιο «καθαρή» η εικόνα στην Ευρωζώνη – Traders στοιχηματίζουν ότι η ΕΚΤ θα χαράξει το δικό της δρόμο

ΕΚΤ: Σήμα για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο – Αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News