Business & Finance Παρασκευή 29/12/2023, 20:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επικεφαλής Ε.Ε.: Κοινή έκκληση για πιο ισχυρό ευρώ και ένωση κεφαλαιαγορών

Επικεφαλής Ε.Ε.: Κοινή έκκληση για πιο ισχυρό ευρώ και ένωση κεφαλαιαγορών

Οι επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. ζήτησαν ενίσχυση του ευρώ και πρόοδο προς την κατεύθυνση μίας ένωσης κεφαλαιαγορών σε κοινή έκκληση που δημοσιεύθηκε από το γερμανικό όμιλο μίντια Funke Group.

H επιστολή αυτή, με αφορμή την 25η επέτειο του ευρωπαϊκού ενιαίου νομίσματος, υπογράφηκε από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και ο επικεφαλής του Eurogroup Πασχάλ Ντόνοχοε.

Σε αυτό, οι ηγέτες τονίζουν την ανάγκη συνεργασίας για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν την αύξηση των γεωπολιτικών εντάσεων και η κλιματική κρίση. Επιπλέον, «η ανταγωνιστικότητά μας αντιμετωπίζει πρωτοφανή
προκλήσεις που οφείλονται στα μέτρα ενεργειακής και βιομηχανικής πολιτικής σε άλλες περιοχές του πλανήτη», γράφουν στο κείμενο. 

Υποστηρίζουν επίσης τη δημιουργία μίας ένωσης κεφαλαιαγορών που θα εκτείνεται σε ολόκληρη την ήπειρο και θα μπορούσε να χρησιμοποιείται για την κινητοποίηση ιδιωτικών οικονομικών πόρων. Προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και η ασφάλεια, «οι υπάρχουσες δομές θα μπορούσαν να ενισχυθούν μέσω της αναθεώρησης των δημοσιονομικών κανόνων και μιας πιο εύρωστης τραπεζικής ένωσης», σημειώνουν. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News