Business & Finance Πέμπτη 18/04/2024, 16:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Αμετάβλητες οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

ΗΠΑ: Αμετάβλητες οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ παρέμειναν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα την περασμένη εβδομάδα, σε μια ακόμα ένδειξη της ανθεκτικότητας της αγοράς εργασίας.

Συγκεκριμένα, διατηρήθηκαν αμετάβλητες στις 212.000 την εβδομάδα που έληξε στις 13 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Η μέση πρόβλεψη σε έρευνα του Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων έκανε λόγο για 215.000.

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις, που αντιπροσωπεύουν τον αριθμό των ατόμων που λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας, κατέγραψαν επίσης ελάχιστη μεταβολή στα 1,81 εκατ την εβδομάδα που έληξε στις 6 Απριλίου.

«Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 13 Απριλίου – η οποία συμπίπτει με την εβδομάδα έρευνας για την έκθεση απασχόλησης του μήνα – υποδηλώνουν χαμηλό ποσοστό απολύσεων», δήλωσε η οικονομολόγος Eliza Winger και πρόσθεσε: «Η αγορά εργασίας συνεχίζει να ψυχραίνεται, ιδίως σε ορισμένα μέρη της χώρας – γεγονός που υποδηλώνει ότι οι συνθήκες είναι πιο διαφορετικές και λιγότερο αισιόδοξες από ό,τι υπονοεί ο εθνικός απολογισμός».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News