Business & Finance Παρασκευή 19/04/2024, 07:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σας ενοχλεί ο πολυλογάς συνάδελφος; Τι μπορείτε να κάνετε

Σας ενοχλεί ο πολυλογάς συνάδελφος; Τι μπορείτε να κάνετε

Λίγη κουβέντα με τους συναδέλφους κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Κάνει το εργασιακό περιβάλλον πιο ευχάριστο, βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους και χτίζει σχέσεις και συμμαχίες που μπορεί να αποδειχθούν επωφελείς για όποιον θέλει να προωθήσει την καριέρα του. Τι γίνεται όμως όταν ο φιλικός συνάδελφος είναι υπερβολικά πολυλογάς;

Ένα άτομο που διαρκώς  σας αποσπά την προσοχή μπορεί να επηρεάσει την παραγωγικότητα αλλά και την τροχιά της καριέρας σας συνολικά.

«Αυτές οι διακοπές μπορεί να οδηγήσουν σε εξάντληση ή κόπωση, καθώς ο εγκέφαλος προσπαθεί διαρκώς να αλλάξει διαδρομή και να εστιάσει στο άτομο που τον διακόπτει», εξηγεί μιλώντας στο  Fox News ο Jonathan Alpert, ψυχοθεραπευτής και coach, που έχει γράψει το βιβλίο “Be Fearless: Change Your Life in 28 Days”.

«Οι διακοπές μπορεί επίσης να αυξήσουν την συχνότητα των λαθών, καθώς το άτομο χάνει την συγκέντρωσή του. Αυτό κουράζει τον εγκέφαλο και οδηγεί σε στρες», προσθέτει.

Για αυτό και οι ειδικοί λένε πως εάν η πολυλογία ενός συναδέλφου σας ενοχλεί, θα πρέπει να του επισημάνετε ευγενικά ότι πρέπει να συγκεντρωθείτε στη δουλειά σας.

Σύμφωνα με την Pamela Eyring, πρόεδρο του The Protocol School of Washington, η καλύτερη προσέγγιση είναι η ευθύτητα. Μπορείτε να πείτε ότι έχετε μία προθεσμία που σας πιέζει, αλλά θα είστε πιο ελεύθερος να μιλήσετε στο διάλειμμα για μεσημεριανό ή μετά τη δουλειά.

Εάν έχετε γραφείο με πόρτα, μπορείτε να την κλείσετε. Και σε αντίθετη περίπτωση, δεν είναι κακό να κρεμάσετε στον χώρο εργασίας σας μια ταμπέλα που να γράφει «δουλεύω ένα project», «είμαι σε call» ή κάτι παρόμοιο.

Στην περίπτωση που έχετε προσπαθήσει να αποκρούσετε τον πολυλογά συνάδελφο αλλά αυτός επιμένει, μπορείτε να του πείτε: «Ξέρεις, μου αρέσει η καθημερινή κουβεντούλα μας, αλλά μου αποσπά την προσοχή. Ας τα πούμε στο μεσημεριανό».

Μια άλλη καλή λύση είναι να πείτε: «Είναι κάτι επείγον ή μπορούμε να τα πούμε στο τέλος της ημέρας;».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε στα γραφεία – Εκνευρίζει τους άλλους

Το «φινλανδικό μοντέλο»: Οι 3 φράσεις που λέει όταν δουλεύει ο πιο ευτυχισμένος λαός του κόσμου

Αυτά είναι τα 3 χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Warren Buffett σε έναν καλό υπάλληλο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News