Business & Finance Πέμπτη 18/04/2024, 07:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε στα γραφεία – Εκνευρίζει τους άλλους

Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε στα γραφεία – Εκνευρίζει τους άλλους

Οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στα γραφεία και μαζί, επέστρεψαν και οι κακές τους συνήθειες.

Μια από τις εταιρείες που διαπίστωσε τις «παρενέργειες» της επιστροφής στο γραφείο είναι η Epignosis, που ασχολείται με το λογισμικό και πλέον λειτουργεί κατά 30% εξ αποστάσεως και κατά 70% υβριδικά.

Όταν η εταιρεία διαπίστωσε ότι μερικοί από τους 235 υπαλλήλους της είχαν «ξεχάσει» πως το γραφείο είναι ένας χώρος τον οποίο μοιράζονται με άλλους, αναγκάστηκε να λάβει μέτρα.

Η Epignosis συνέταξε έναν οδηγό καλών τρόπων για το γραφείο  και απαίτησε από όλους τους παλιούς αλλά και νέους εργαζομένους της να εκπαιδευτούν σε αυτόν.

Όπως λέει στο CNBC η Christina Gialleli, υπεύθυνη προσωπικού της Epignosis, το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι εργαζόμενοι σήμερα στα γραφεία είναι ότι δεν σκέφτονται τους υπόλοιπους που βρίσκονται γύρω τους. Οι συνήθειες που ανέπτυξαν τα χρόνια της τηλεργασίας, όταν δούλευαν μόνοι τους από το γραφείο ή το σαλόνι του σπιτιού τους, είναι δύσκολο να ξεχαστούν.

«Τα γραφεία είναι γεμάτα τώρα», εξηγεί η Gialleli. Πράγματα που κανείς θα περίμενε να είναι αυτονόητα, ξαφνικά γίνονται μεγάλα προβλήματα, καθώς κάποιοι εργαζόμενοι δυσκολεύονται να προσαρμοστούν «στο ότι δεν βρίσκονται πια στο γραφείο του σπιτιού τους».

Μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει συχνά είναι παράπονα για άτομα που μιλούν δυνατά σε χώρους όπου άλλοι προσπαθούν να συγκεντρωθούν ή εργαζόμενοι που κάνουν προσωπικά τηλεφωνήματα σε ανοικτούς χώρους γραφείων.

Τα ακατάστατα γραφεία είναι ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα. Η Gialleli βλέπει συχνά εργαζόμενους που αφήνουν τα βρόμικα πιάτα τους πάνω στο γραφείο, σκοπεύοντας να τα μαζέψουν στο τέλος της ημέρας.

Ειδικά για τις ομάδες που δεν έχουν προκαθορισμένες θέσεις, αλλά χρησιμοποιούν το σύστημα του hot-desking (υπάλληλοι που δουλεύουν σε διαφορετικές βάρδιες μοιράζονται την ίδια θέση εργασίας), είναι μεγάλο πρόβλημα όταν κάποιος αφήνει πίσω του άδεια ποτήρια καφέ ή ακόμα χειρότερα, βρόμικα πιάτα.

Οι κανόνες καλής συμπεριφοράς στους οποίους εκπαιδεύονται οι υπάλληλοι της Epignosis υπαγορεύουν επίσης να καθαρίσει κανείς ό,τι έβαλε στη μέση στην κοινή κουζίνα του γραφείου και να μην κατεβάζει την θερμοκρασία του κλιματιστικού πολύ χαμηλά χωρίς να ρωτήσει τους άλλους.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τα 2 μεγαλύτερα λάθη στα εργασιακά email – Πώς να τα αποφύγετε

Το «φινλανδικό μοντέλο»: Οι 3 φράσεις που λέει όταν δουλεύει ο πιο ευτυχισμένος λαός του κόσμου

Αυτά είναι τα 3 χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Warren Buffett σε έναν καλό υπάλληλο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News